Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

90 jaar Rewe - een succesverhaal

In Duitsland zijn er tegenwoordig meer dan Rewe 3.000 supermarkten. Rewe staat voor traditie. De keten werd al negentig jaar geleden opgericht. Destijds verenigden 17 levensmiddelengroothandelaren en -coöperaties zich om opgewassen te zijn tegen de stijgende concurrentie- en prijsdruk. Inmiddels is de Rewe group echter uitgegroeid tot één van de vooraanstaande handels- en toerismeconcerns van Europa met een omzet van meer dan 54 miljard euro per jaar.



De negentig jaar geleden vastgelegde doelen en voornemens gelden ook vandaag nog: een basis bieden aan zelfstandige handelaren en hen ondersteunen door de gemeenschappelijke inkoop van producten tegen concurrerende condities - ten gunste van iedereen. Op 1 januari 1927 wordt het Rewe-hoofdkantoor in Keulen in gebruik genomen en het bedrijf wint al snel aan betekenis. In 1940 horen reeds 106 coöperaties met circa 8.000 coöperatieleden tot de handelsgroep.

Rewe viert haar negentigste verjaardag met speciale actieprijzen en door klanten de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan prijzenspellen. Daarnaast informeert het handelsconcern in diverse media over verschillende aspecten van haar bedrijfsgeschiedenis. Bijzonder de moeite waard zijn de video's over de REWE-handelaarsfamilie Dederichs in Kaarst bij Düsseldorf, die op Youtube te zien zijn. Al vijf generaties lang stellen zij zich ten dienst aan de klanten en representeren zij de coöperatieve wortels van REWE.
Publicatiedatum: