Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Goed seizoen nu overlap met Israël voorbij is"

Spaanse mangoproductie bereikt piek

In het Spaanse Malaga is de mango-oogst in volle gang. Deze week bereikt de productie zijn piek. "Ondanks de nogal moeizame start als gevolg van het vroege begin van het seizoen en de overlap met Israëlische mango's op de Europese markt verloopt het seizoen vrij goed. Zodra het fruit in het magazijn aankomt, wordt het meteen verkocht, tenzij het nog moet rijpen," vertelt Martina Otten van Trops. 

Trops telers zijn goed voor bijna 45% van de Spaanse mangoproductie die geconcentreerd is in Axarquia. Dit seizoen hoopt het in Malaga gevestigde bedrijf zo'n 10.000 ton mango's te oogsten. "Momenteel oogsten ongeveer 700 tot 800 telers mango's. Het ras Tommy Atkins is al uitverkocht en de volumes Irwin zijn beperkt," vervolgt Martina. Ze laat weten dat de afzet van beide rassen uitstekend is verlopen en dat de klanten tevreden waren. 
"Momenteel oogsten we Osteen, ons belangrijkste ras, en Kent, een ras dat het op veel markten goed doet," vervolgt Martina. De komende dagen bereikt de productie van het ras Osteen haar hoogtepunt. "De volgende en tevens laatste rassen die we plukken zijn Palmer en Keitt, waarvan de oogst in week 41/42 van start gaat. We sluiten ons seizoen meestal tussen week 45 en 46 af hoewel we aan sommige klanten nog iets langer kleine volumes blijven leveren.


Trops verkoopt zijn Osteen mango's voornamelijk via klantenprogramma's, die het hele seizoen lopen. Martina vertelt dat de meeste Osteen mango's de maten 6 tot 8 hebben. "Dit is te danken aan de hoge temperaturen. Het fruit heeft een hoge Brix en rijpt gelijkmatig en snel." 
Voor meer informatie:
Martina Otten
Trops
+34 619313432
+34 952500462
martina@trops.es
www.trops.es


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018