Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Californië is de enige staat die nu levert

VS: aanvoer passievruchten beperkt na orkaan Irma

Ook de passievruchttelers in Florida werden het slachtoffer van orkaan Irma. Inkopers kunnen momenteel geen vruchten krijgen uit Florida en wijken uit naar Californië. Tegelijkertijd zagen de telers in Californië goede opbrengsten, door de gunstige weersomstandigheden. Maar die opbrengsten zijn niet genoeg om de tekorten uit Florida te compenseren. Het gevolg hiervan is dat de Californische productie simpelweg in z´n geheel wordt opgekocht en de prijzen in de komende maanden gestaag zullen stijgen.
 
"Normaal gesproken zijn het Californië en Florida die in deze tijd van het jaar de Amerikaanse binnenlandse markt voorzien," aldus Albert Bouvet, van Bouvet Exotics in Californië. "Maar door de gevolgen van orkaan Irma in Florida komen de enige Amerikaanse passievruchten momenteel uit Californië. Het grootste deel van de productie komt uit het gebied tussen San Diego en San Luis Obispo."



Grote vraag
Het warme weer in Californië aan het einde van deze zomer heeft de toevoer van passievruchten uit deze streek flink vergroot, maar zonder de oogst uit Florida worden de telers door de klanten flink aan het werk gehouden. "De vraag naar passievruchten is groot," vervolgt Bouvet. "Het warme weer van augustus en september zorgde voor goede hoeveelheden en er was een periode van drie tot vier weken met uitstekende resultaten. De markt was in staat om de extra productie met slechts een kleine prijsaanpassing op te nemen."
 
Gelukkig voor de klanten is het groeiseizoen relatief lang; de passiefruitproductie in Californië loopt van juli tot aan het eind van de winter. "De oogst begint in de regio San Diego al rond eind juli," aldus Bouvet. "En verspreid over de hele staat gaat deze in de verschillende regio's verder tot in februari van het volgende jaar."
 
Prijzen stijgen gestaag
Door de grote vraag naar passievruchten, gecombineerd met de verminderde hoeveelheden, stijgen de prijzen gestaag. Kopers kunnen verwachten dat deze trend zich voortzet naarmate het jaar vordert en de verloren productie van Florida voelbaar wordt.
 
"Deze week varieerden de prijzen van 33 tot 36 dollar, afhankelijk van de grootte," voegt Bouvet toe. "De prijzen van volgende week zullen verder oplopen door het verminderde aanbod. De prijzen zullen stijgen naar 36 tot 40 dollar, met zelfs nog hogere prijzen in de maanden oktober, november en december."
Publicatiedatum: