Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Brazilië: overaanbod papaja’s drukt de prijzen

Vorige week nam de hoeveelheid papaja's in gebieden zoals Espirito Santo en Bahia licht toe. Volgens HF Brasil veroorzaakt dit een prijsdaling van 30 procent. Er wordt beweerd dat de grotere aanvoer komt door hogere temperaturen en de oogst van nieuwe gewassen. De belangrijkste invloed op de prijzen was echter de kwaliteit, en het fruit had vlekken en spikkels. De meeste telers zijn bezig de plekken op de papaja's tegen te gaan, behalve die van Rio Grande do Norte en Ceará. De verkoop van papaja's in deze regio's profiteert van deze situatie. In alle getroffen teeltgebieden wordt volgende maand echter betere kwaliteit verwacht.

De mango's uit Livramento de Nuestra Señora hebben te lijden van dalende prijzen op de nationale markt. HF Brasil legt uit dat mangotelers met meer geavanceerde productiemethodes een strategie hebben bedacht voor de komende periode. Omdat de prijzen momenteel laag zijn, laten deze telers de vruchten nog even hangen. Een verminderd aanbod zou de prijzen dan opnieuw moeten doen stijgen. Maar hoewel duidelijk is dat er minder aanbod is, verwachten inkopers in São Paulo geen prijsstijgingen in de komende weken.De prijzen van de Italiaanse druivensoort die in de São Francisco-vallei wordt verkocht, kwamen vorige week uit onder het verwachte niveau, hoewel de prijzen de week ervoor met 14 procent waren gestegen. HF Brasil meldde dat vooral in het noordoosten, waar de belangrijkste markt voor deze Italiaanse druiven zich bevindt, de verkoop daalde. Men denkt dat de omzet sterk beïnvloed wordt door de economische situatie, aangezien de winstmarge onder druk staat. Telers wordt afgeraden om door te gaan met de productie van deze variëteit.

De meloenteelt kreeg ook een update. Net als vorige week worden oranje meloenen hoger gewaardeerd dan gele meloenen, door de beperkte invoer van het eerste ras in de Caegesp. De verkoop van meloenen in het algemeen is echter verbeterd door de stijgende temperaturen. HF Brasil verklaarde dat de verkoop altijd wat inzakt aan het einde van de maand, en daarom wordt verwacht dat de prijzen op dit moment ongeveer gelijk blijven.

Hoewel het watermeloenseizoen rond São Paulo is begonnen, blijft de Uruana-regio de belangrijkste nationale leverancier van watermeloenen. De hoeveelheden uit São Paulo waren nog steeds laag, en ook de kwaliteit voldoet niet aan de verwachtingen. Volgens HF Brasil kozen de consumenten daarom voor Uruana-meloenen. Het aanbod van deze variëteit is stabiel, en alleen vanaf de eerste week van oktober wordt verwacht dat de hoeveelheden vanuit São Paulo toenemen.

Er wordt beweerd dat het warme, droge weer van afgelopen week in São Paulo nog steeds de vraag naar citrusvruchten bevoordeelde. De vraag naar deze vruchten is momenteel hoger en er is een kleine vermindering van het aanbod van sinaasappels. Daardoor gaat het prijsniveau omhoog. Ook voor de Tahiti-limoen wordt een prima prijs betaald. Aangezien het nog steeds laagseizoen is, hebben de telers besloten om alleen die vruchten te oogsten die anders verloren zouden gaan. De telers zijn bezorgd dat de oogst deze week in gevaar zal komen.

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018