Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britse regering weigert schattingen over voedselprijzen na Brexit vrij te geven

De Britse regering weigert om schattingen vrij te geven over de prijsstijging van voedsel in de komende vijf jaar. Het Ministerie van Environment, Food and Rural Affairs kreeg hiervoor een Freedom of Information (FoI) verzoek van Unite the Union.

In het verzoek wordt gevraagd welke berekening is gemaakt over de verwachte stijging van de voedselprijzen in de eerste vijf jaar nadat het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat.

Het ministerie weigerde deze schattingen bekend te maken vanwege het 'grote publieke belang'. "We zien dat er een publiek belang is om deze informatie over de stijgende voedselprijzen in aanloop naar het Brits vertrek uit de Europese Unie en de eerst vijf jaar daarna te publiceren, maar er is een groot publiek belang om deze informatie op dit moment geheim te houden. In dit vroege stadium van het beleidsproces, waarin het VK de onderhandelingspositie ten opzichte van de EU formuleert, moet een publieke autoriteit de ruimte krijgen om dit beleid effectief te formuleren en er zeker van te zijn dat de informatie die voorbereid wordt accuraat en op tijd is," aldus Michael Gove, veteran cabinet minister.

Hij noemt het "prematuur" om deze informatie nu vrij te geven, omdat het publiek door de cijfers misleidt kan worden en het niet in het publiek belang is. Ook benadrukt hij dat het ministerie de prijsontwikkeling zal blijven volgen.

Julia Long van Unite's Union: "De regering strooit zand in de ogen van de bevolking, wat verbergt ze? Als de regering weet dat Brexit gevolgen heeft voor de voedselprijzen, dan moet dat bekend gemaakt worden en mogen ze niet doen alsof er niets aan de hand is. HEt type Brexit dat het Verenigd Koninkrijk kiest, heeft duidelijk grote gevolgen voor de nationale boodschappenmand en we moeten weten welke invloed dat heeft."


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018