Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Markt voor limes trekt aan

Tegen het einde van juli schoten de prijzen van limes omhoog naar wel €10,49 - €11,65 per doos. Deze prijzen hielden geen stand en waren half augustus gedaald naar €5,83 - €6,99 per doos. Vervolgens bereikten de prijzen voor limes van mindere kwaliteit een dieptepunt van €4,66.

Deze situatie is niet uitzonderlijk op deze markt, die wel wat lijkt op die van ananas. Zodra de prijzen hoog zijn, gaat iedereen exporteren en dan stort de markt in. Er waren ook nogal wat klimaatproblemen in Mexico, zelfs al voordat het land getroffen werd door aardbevingen en orkanen. Hierdoor zijn er kwaliteitsproblemen ontstaan waardoor zendingen limes hun bestemming rot bereikten. 
Een Britse handelaar laat weten dat de markt weer wat aan trekt en dat de prijzen terug op het niveau van €5,85 - €6,99 liggen, afhankelijk van de kwaliteit, hoewel er ook nog steeds fruit binnenkomt dat wat gelig is. 

"We hebben wat voorraden over die we proberen te verkopen voordat we ze moeten dumpen. Limes zijn niet zo lang houdbaar als overig citrus en kunnen maar een dag of tien bewaard worden. Deze week komt er een nieuwe zending binnen die al voorverkocht is. Als de kwaliteit goed is, dan zal het fruit meteen verder gedistribueerd worden."

Naast Mexicaanse limes komen er ook limes uit Brazilië en Guatemala die van redelijke hoge kwaliteit zijn. 

Publicatiedatum: 28-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: