Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Prijzen dragonfruit onder druk door groot aanbod Vietnam

"De omgeving en het weer zijn in grote mate bepalend voor de dragonfruitproductie. Dit jaar is het dragonfruitseizoen in Hainan op 19 mei begonnen en het zal omstreeks 20 december eindigen," vertelt Michael Gao van Hainan North Latitude 18 Orchard. 


Michael Gao in de plantage van Hainan North Latitude 18 Orchard 

North Latitude 18 beschikt over zijn eigen plantage van ruim 733 hectare in Dongfang waar het rood dragonfruit produceert. Het bedrijf teelt één van de beste rassen namelijk de N18-1#. Het areaal waarop niet-seizoensgebonden dragonfruit wordt geteeld is van 5 hectare vorig jaar gegroeid naar 66 hectare dit jaar.  


Hainan dragonfruit is één met de natuur

"Het klimaat in Hainan biedt voordelen ten opzichte van andere gebieden in China. De tropische omstandigheden zijn optimaal voor de teelt van deze exoot. De beslissing om de plantages in het westen van het eiland aan te leggen is dan ook weloverwogen. Zo krijgt het westelijk deel van het eiland de meeste zonuren en de minste neerslag. Ook krijgt deze regio minder orkanen te verduren. Daarnaast groeien er van nature cactussen en aangezien deze fruitsoort tot deze plantenfamilie behoort, gedijt hij goed in deze streek. Dit jaar is Dongfang niet door orkanen getroffen waardoor de dragonfruitproductie op het normale niveau ligt. "We telen deze fruitsoort pas drie jaar en de planten hebben hun volledige productiepotentieel nog niet bereikt," vervolgt Michael. 

North Latitude 18's dragonfruitplantage in Hainan

De prijzen van het dragonfruit van North Latitude 18 zijn sinds het begin van het seizoen licht gestegen. Desondanks ligt de gemiddelde prijs onder het niveau van vorig jaar. De prijsdaling heeft meerdere oorzaken, waaronder het grotere aanbod, de sterke prijsdaling van Vietnamees dragonfruit, de productkwaliteit en verkoopkanalen van andere productiegebieden en de geringe naamsbekendheid.


Rijp Hainan dragonfruit

"Momenteel wordt ons dragonfruit verkocht onder het overkoepelende merk North Latitude 18 en ons andere merk West Island Fruit via traditionele verkoopkanalen aan retailers in de grote Chinese steden zoals Shanghai, Bejing en Hangzhou. Tegelijkertijd richten we ons ook in toenemende mate op TOC-markten zodat we rechtstreeks met internationale vijf-sterren hotels en VIP-gasten kunnen samenwerken. Vanwege de eerdere overweldigende reacties zullen we deze markten blijven ontwikkelen."


De nieuwe verwerkingsfaciliteit van North Latitude 18

"We bouwen daarnaast ook nog een nieuwe verwerkingsfaciliteit, waar we pulp, snacks, likeuren, enzymen en gezichtsmaskers gaan produceren. Onze 13 hectare grote verwerkingsfaciliteit zal naar verwachting in juni 2018 gereed zijn. Momenteel doet ons bedrijf marktonderzoek. De respons hierop is goed dus we zullen onze opslagmogelijkheden blijven verbeteren om nog beter aan de wensen van de consument tegemoet te kunnen komen. Bovendien willen we ons richten op ontwikkeling en onderzoek naar de mogelijkheden om dragonfruit toe te passen in sportdranken. We hopen de grootste producent en leverancier van exotisch fruit in China te worden en net zo worden als Bordeaux Lafite. North Latitude 18 wil niet alleen de grootste fruitteler worden maar wil ook het bedrijf zijn dat Chinese consumenten helpt bij het volgen van een milieubewuste en gezonde levensstijl." 


Voor meer informatie:
Michael Gao
Company name: Hainan North Latitude 18 Orchard Co., Ltd.
Contact information: gaoxd@bw18.com.cn

Publicatiedatum: 27-9-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: