Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenteman in de jaren '70 al maaltijdexpert

Nu hebben we tv-koks en kookvloggers maar zo'n 50 jaar geleden leerden huisvrouwen op een hele andere wijze koken. Niet van koks maar van de groenteman via de radio. Radiorubriek De groenteman werd in de jaren '70 uitgezonden door Avro en was erg populair onder huisvrouwen die inspiratie op wilden doen voor het avondeten. Kees de Wolf en zijn vrouw Hermien presenteerden deze rubriek als sketch tussen een groenteboer en zijn vrouwelijke klant. Elke aflevering vertelt de groenteboer de klant over de juiste bereidingswijze van een recept. Ook staat de groenteboer stil bij seizoensgroenten en welk fruit er genuttigd dient te worden.


De groenteman komt langs. foto van Jan de Jong

Het programma heeft een heel herkenbare tune (30 sec.) die wordt gezongen door Truus Koopmans. De tekst luidt als volgt: "Tja...tja...tja...Wat zullen we eten?/ Tsja...tsja...tsja Wie kan dat weten?/ Wie is de man die mij dat zeggen kan?/ De grĂ³enteman!".


 


De tune is geparodieerd door Rubberen Robbie, ook leuk om even naar te luisteren (26 sec.)

Publicatiedatum: