Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag overstijgt aanbod bij aanvang Turks granaatappelseizoen

In Turkije is het seizoen van de Hicaz granaatappel gestart. Hicaz is een typisch Turks ras waarvan de populariteit de laatste jaren is gegroeid. Het productievolume is echter niet in hetzelfde tempo toegenomen. "Zo'n 8 à 9 jaar geleden nam de productie toe, toen we besloten het areaal uit te breiden maar sindsdien is er niets veranderd," legt Kerem Baltu van Tumen Tarim uit. 


90% van de granaatappelen wordt naar de EU geëxporteerd, waar de vraag naar dit product groeit. Tumen Tarim, dat een exportcapaciteit van 5.000 ton heeft, exporteert zijn fruit met name naar landen als Duitsland, Italië, Engeland en Irak. De export loopt ongeveer van eind september tot de tweede week van maart. 

Dit jaar zijn de prijzen voor telers hoger. "Vorig seizoen begonnen we met prijzen van €0,60 per kilo maar dit jaar is dit rond de €0,70 per kilo," vervolgt Baltu. Vorig jaar lagen de prijzen aan het einde van het seizoen op €1,20 per kilo. Baltu verwacht echter dat dit seizoen afgesloten zal worden met hogere prijzen vanwege de sterke vraag en hogere exportkosten.

Voor meer informatie:
Kerem Baltu
Tumen Tarim
Tel.: +90 324 454 0088
Cel.: +90 532 5936970
Publicatiedatum: