Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vraag overstijgt aanbod bij aanvang Turks granaatappelseizoen

In Turkije is het seizoen van de Hicaz granaatappel gestart. Hicaz is een typisch Turks ras waarvan de populariteit de laatste jaren is gegroeid. Het productievolume is echter niet in hetzelfde tempo toegenomen. "Zo'n 8 à 9 jaar geleden nam de productie toe, toen we besloten het areaal uit te breiden maar sindsdien is er niets veranderd," legt Kerem Baltu van Tumen Tarim uit. 


90% van de granaatappelen wordt naar de EU geëxporteerd, waar de vraag naar dit product groeit. Tumen Tarim, dat een exportcapaciteit van 5.000 ton heeft, exporteert zijn fruit met name naar landen als Duitsland, Italië, Engeland en Irak. De export loopt ongeveer van eind september tot de tweede week van maart. 

Dit jaar zijn de prijzen voor telers hoger. "Vorig seizoen begonnen we met prijzen van €0,60 per kilo maar dit jaar is dit rond de €0,70 per kilo," vervolgt Baltu. Vorig jaar lagen de prijzen aan het einde van het seizoen op €1,20 per kilo. Baltu verwacht echter dat dit seizoen afgesloten zal worden met hogere prijzen vanwege de sterke vraag en hogere exportkosten.

Voor meer informatie:
Kerem Baltu
Tumen Tarim
Tel.: +90 324 454 0088
Cel.:  +90 532 5936970

Publicatiedatum: 26-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: