Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: sinaasappelexport sterk toegenomen

Dit jaar neemt de Peruaanse sinaasappelexport enorm toe. Dit is te lezen in informatie van Sunat. Daarin staat dat er 7.712 ton werd geleverd met een FOB-waarde van 2,9 mln dollar in de periode van januari tot augustus 2017, hoewel er maar gedurende drie maanden (juni, juli en augustus) werd geleverd.

Deze cijfers steken positief af tegen die van vorig jaar. Toen werd in dezelfde periode vijf maanden lang geleverd en werd een volume van 3.328 ton bereikt met een FOB-waarde van 1,3 mln dollar. 

Volgens diezelfde bron was de voornaamste bestemming van de sinaasappelen het Verenigd Koninkrijk. Er werd voor 1.4 mln dollar aan sinaasappelen besteld. Daarna kwamen Nederland (781.998 euro), Costa Rica (183.950 euro), de Verenigde Staten (92.395 euro), Zweden (50.397 euro) en Colombia (36.118 euro).

De voornaamste exportbedrijven in deze periode waren Procesadora LarĂ¡n, die verantwoordelijk was voor 72% van de leveringen. Na hen kwamen Inversiones Marzala (25%), Casa Chica (2%) en Embaladora y Procesadora HuamanĂ­ (1%).
Publicatiedatum: