Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fellini Patrizio brengt jujube in shakers op de markt

Noviteiten op de markt brengen door een moderne benadering voor traditionele producten te kiezen? Dat is Fellini Patrizio gelukt door jujube in een moderne, gebruiksvriendelijke verpakking te introduceren. 


Fellini Patrizio koos voor een shaker van 250 gram, voorzien van deksel en etiket

"De oogst is nog in volle gang en we zijn optimistisch omdat de kwaliteit van het fruit erg hoog is. De jujubeteelt is kleinschalig maar wij hebben besloten het professioneel aan te pakken. We hebben gekozen voor een praktische verpakking die ideaal is om mee te nemen. Uit de reacties blijkt dat we de juiste keuze gemaakt hebben."


De pluk in volle gang

In de boomgaard worden drie rassen geteeld die geselecteerd werden op basis van hun eigenschappen en rijpingsperiode. Om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen, zijn irrigatie en bemesting cruciaal. Onkruid wordt machinaal gewied. 

De jujubes worden op een areaal van 100 hectare door de coöperatie Azienda Agricola 67# geteeld die aan Fellini toebehoort. 


Rond ras

De verpakking is gebruiksvriendelijk. "Hij is er populair bij retailers. Zo zeer zelfs dat we de vraag niet bij kunnen benen, legt salesmanager Lamberto Giovanardi uit. De verpakking van 250 gram is onderdeel van de 'Gli Sfizi' lijn, die op zijn beurt weer deel uitmaakt van het Freschissimi di Fellini Patrizio assortiment. "We hebben ons gericht op de juiste rassen die goede eigenschappen bezitten. Ons product is ongeveer twee maanden verkrijgbaar."
"De oogst maakt het verschil. We oogsten in zes rondes zodat we altijd rijp fruit leveren. Dit is bij onze klanten ook niet onopgemerkt gebleven. Vandaar dat we er nauwelijks in slagen om aan de sterke vraag tegemoet te komen."


Emile Fellini laat de jujubeshaker uit de Gli Sfizi lijn zien

Jujube is een vrij onbekende fruitsoort maar heeft een hoge voedingswaarde. Het fruit bevat ongeveer 8,7% suikers, 2,6% eiwitten en 1,4% as, 1,7% pectine en 1,3% tannine. 


Ovale jujubes

"Jujubes kunnen vers worden gegeten maar smaken gekookt, gebakken, gestoofd of gedroogd nog beter. Zij bevatten 20 keer zoveel vitamine C als citrus en zijn daarnaast ook nog eens rijk aan de vitamines B1, B2 en B6. Bovendien bevat het fruit mangaan, kalium, ijzer, calcium en fosfor. 
Contact:
Fellini Patrizio S.r.L.

Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italia
Tel.: (+39) 0547 659 777
Fax: (+39) 0547 574 84
Email: emile@fellinipatrizio.it
Email: lamberto@fellinipatrizio.it
Web: www.fellinipatrizio.it

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018