Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleine Abate peren geïntroduceerd als 'kinderperen' op de Duitse markt

Het idee achter dit product is eenvoudig maar praktisch. Kinderen krijgen normaal een kindermenu. Waarom zouden ze dan wel grote peren eten zoals volwassenen? Duitse retailers zijn enthousiast over het concept en de peren zullen dan ook binnenkort al in het winkelschap liggen. 


Om de fruitconsumptie onder kinderen te verhogen, heeft het bedrijf Ceccarelli Guilio, eigenaar van het Julius label, 'kinderbirnen' geïntroduceerd. Deze kleine Abate peren zijn ideaal voor kinderen. Salesdirecteur Ettore Ceccarelli zal het product bij Duitse retailers aan gaan prijzen. 



Ceccarelli deed eveneens onderzoek naar het marktsegment. "Door het warme weer is de pluk van zomerperen tien dagen eerder begonnen. Dit geldt voor de rassen Carmen en Santa Maria. Er was een overlap met de overzeese aanvoer van Forelle en Abate, vandaar dat de markt momenteel moeilijk is."

De vooruitzichten voor Williams zijn uitstekend wat betreft kwaliteit, kleuring en volumes. De brix is hoog en dankzij onze nieuwe koelfaciliteiten kunnen we de peren tot februari vermarkten."



"De productie van Abate zal wat lager zijn dan gebruikelijk. Sommigen ramen de daling op 12% maar ik denk dat zij te weinig rekening houden met de gevolgen van de hagel en het slechte weer in de verschillende teeltgebieden. Eén ding weet ik zeker en dat is dat de gemiddelde maten kleiner zijn dan voorgaande jaren. Wat betreft de kwaliteit denk ik dat we in Italië de pluk van Abate moeten vertragen om een hogere brixwaarde te verkrijgen."

Ceccarelli is een particuliere onderneming maar Ettore vertelt dat het bedrijf doorgaans meer als een coöperatie functioneert. "Ik bezoek telers bijvoorbeeld nog altijd persoonlijk in plaats van post te sturen. De band met mensen is waar het echt om draait en die het verschil maakt."



Contact:
Ceccarelli Giulio Srl
Via della Frasca, 7
47020 Longiano (FC)
Tel.: (+39) 0547 53055
Fax: (+39) 0547 59352
Email: commerciale@juliusfruit.it
Web: www.juliusfruit.it
Publicatiedatum: