Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinese import Egyptische sinaasappelen neemt fors toe

"De laatste jaren was de import van Zuid-Afrikaanse en Egyptische sinaasappelen niet toereikend om aan de snelgroeiende Chinese vraag te kunnen voldoen. De vraag groeit het sterkst in het midden en westen van China. Tegelijkertijd heeft de prijsstijging in de teeltgebieden de prijzen op de Chinese markt eveneens opgedreven. Aangezien de aanvoer erg groot is, stijgen de prijzen echter maar tot een bepaald niveau. De vraag naar premium producten neemt dan ook steeds verder toe. Dit jaar is de aanvoer van Egyptisch citrus met minstens 20% gestegen ten opzichte van vorig jaar, maar de kosten zijn ook hoger geworden. We verwachten dat de prijs van Egyptische sinaasappelen dit jaar vergelijkbaar zal zijn met die van vorig jaar," vertelt Jay Han, voorzitter van Hangzhou 61harvest Import and Export. 


Sinaasappelen worden op natuurlijke wijze geteeld


Laden van sinaasappelen

"Ons bedrijf werd in 2015 opgericht en we hebben kantoren in Hangzhou en Melbourne. We importeren verse AGF en hebben een internationaal e-commerce platform. Momenteel importeren we ons citrus vooral uit Zuid-Afrika, Egypte, Australië en Amerika. We importeren navels, zomersinaasappelen, mandarijnen en grapefruit. Daarnaast importeren we ook seizoensfruit zoals kersen, rode druiven, blauwe bessen en avocado's. We werken vooral met de havens van Shanghai en Guangzhou."


Vers geplukte mandarijnen

"De prijzen zijn afhankelijk van de kwaliteit van het fruit. Om een goede controle over de prijzen te hebben, onderhouden we nauwe contacten met onze telers, verwerkers en exporteurs. We regelen inspectiebezoeken voor zowel exporteurs als telers om de productkwaliteit te bepalen. Momenteel verkopen we ons importfruit eigenlijk vooral via traditionele verkoopkanalen in de grote en middelgrote steden in China. We verkopen ook aan retailers en onlineklanten. In de toekomst hopen we de kans te krijgen om samen te gaan werken met meer kopers in de grotere steden zodat wij onze premium producten aan nog meer consumenten aan kunnen bieden."Voor meer informatie:
Jay Han (voorzitter)
Hangzhou 61harvest Import and Export Co., Ltd./Hangzhou 61harvest Cross-Border E-Commerce Co., Ltd.
Phone: +86 138 5811 9641 /+61 405 590 903

Publicatiedatum: 25-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: