Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Kaki-campagne start op zelfde prijsniveau als vorig jaar

De kaki-prijzen zijn momenteel ongeveer hetzelfde als die van vorig jaar: 2 euro per kilo, met een iets toenemende vraag naar deze fruitsoort. "In Huelva verwachten we dat het areaal voor zowel de Rojo Brillante als de Fuyu kaki zal toenemen," legt Julio Alfaro van Global Expansion Services uit.



De drie voornaamste kaki-producerende regio's van Spanje zijn Huelva, Valencia en Castellon; in al deze gebieden zijn telers van andere soorten fruit en groenten overgestapt op kaki's. "In de regio Huelva zijn sinaasappel- en aardbeienplantages kaki's gaan produceren, hoewel die overstap helemaal niet nodig was aangezien er in dat gebied nog genoeg landbouwgrond beschikbaar is. Wat betreft de provincies Castellon en Valencia, daar liggen meer dan de helft van de plantages in de regio La Ribera Alta, waar het huidige areaal vrijwel uitsluitend afkomstig is van grond waarop voorheen sinaasappelen en mandarijnen werden geteeld," aldus Alfaro.

Voor meer informatie:
Julio Alfaro Martínez
Global Expansion Services F&V
Avenida Gutiérrez mellado, 103
Molina de Segura, Murcia. Spanje
Tel.: +34 615 119 118
Publicatiedatum: