Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edeka opent nieuwe bananenrijperij in Sachsen

Edeka heeft onlangs de eerste CO2-neutrale bananenrijperij van Duitsland geopend. In Borna bij Leipzig worden voortaan circa 50.000 dozen bananen per week gerijpt, wat neerkomt op een jaarlijkse hoeveelheid van 286 miljoen bananen (2,6 miljoen dozen). Deze worden vervolgens geleverd aan magazijnen van Edeka en Netto Marken-Discount in vijf Duitse deelstaten. Voor de bouw van de hoog moderne en klimaatvriendelijk rijperij investeerde de Edeka group in totaal zo'n zeven miljoen euro.

De rijperij heeft een grondoppervlak van circa 4.200 vierkante meter. Hierop bevinden zich 38 rijpingskamers, waarvan het grootste deel plaats biedt aan meer dan 1.000 bananendozen.



De in Midden- en Zuid-Amerika geteelde bananen worden nog groen per schip naar Europa geleverd en vanuit Hamburg, Bremerhaven, Rotterdam of Antwerpen naar de rijperij in Borna getransporteerd. Hier worden de bananen binnen vijf tot zeven dagen onder gecontroleerde omstandigheden gerijpt tot ze ideaal zijn om te eten.

Met de nieuwe rijperij heeft Edeka nu in totaal vier bananenrijperijen. Naast in Borna vindt men deze in Hamburg, Roisdorf en Urbach bij Stuttgart.
Publicatiedatum: