Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
20% minder buitenlandse werknemers bij start appelseizoen Kent

Het aantal buitenlandse werknemers die fruit plukken in het Britse Kent is afgelopen jaar met ongeveer 20% gedaald.

In september begint over het algemeen het belangrijkste deel van het fruitseizoen als de appelen en peren eindelijk worden geoogst. Dit jaar hebben de telers echter zware problemen: niet alleen het weer werkt niet bepaald mee, maar er is ook veel onzekerheid over wat de toekomst zal brengen in een Engeland dat niet meer in de EU zit. Eťn van de belangrijkste problemen waar Kent na de Brexit mee te maken zal krijgen, is de toegang van werknemers vanuit het buitenland. Het parlementslid voor Thanet North, Sir Roger Gale, waarschuwt dat het QEQM-ziekenhuis in Margate zal moeten sluiten als EU-burgers gedwongen worden te vertrekken.

Zijn collega Helen Whately, die het district Faversham en Mid Kent vertegenwoordigt, heeft daarnaast aangegeven dat telers uit deze streek wellicht failliet zullen gaan als ze geen seizoenswerkers meer kunnen krijgen wanneer Engeland de EU heeft verlaten.
De regering blijft onduidelijk over hoe telers seizoenswerkers van overzee moeten aantrekken na Brexit, wat in de tuinbouwsector tot zeer veel frustratie leidt.

Publicatiedatum: 3-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: