Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Philippe Vandendriessche, Kortrijk:

"Gemiddelde winkelier haakt af bij deze aardbeienprijzen"

Tholen - "De aardbeienprijzen liggen hoog. Vandaag werd er op Hoogstraten 3,50 voor een halve kilo gegeven voor de mooie grote aardbeien. Maar ook de prijs voor de kleintjes is niet mis. De B-tjes zaten rond de 2,80-2,90 en voor een pond C-aardbeien werd nog 2,40-2,50 gegeven. Voor de meeste van mijn klanten is dat te duur. We verkopen nog wel aan wat liefhebbers of horecabedrijven, maar de gemiddelde markthandelaar of winkelier haakt af bij deze prijzen", vertelt Philippe Vandendriessche, groothandelaar in Kortrijk.

Zachtfruit uit NL en BE
Hoe de markt verder zal verlopen is nog niet duidelijk. "Wat we wel hebben gemerkt is als mensen 'afhaken', dat ze ook echt gestopt zijn. Meestal beginnen ze niet weer terug te consumeren als de prijs dan weer lager is." Naast Belgische en Nederlandse aardbeien, biedt hij ook nog ander zachtfruit van deze origines. "Ik denk dat we nog een maand met dit assortiment verder kunnen. Daarna komen de buitenlandse weer."

Op de groothandelsmarkt in Kortrijk is het op marktdagen altijd een drukte van belang. Maar voor hoe lang nog? De handelaren zijn nog steeds bang dat ze weg moeten en dat het stadsbestuur van Kortrijk haar plannen doorzet. "Ze zouden op zoek gaan naar een vervangende plaats om de markt te houden, maar we krijgen veel belachelijke opties terug, zoals in een kerk.", vertelt handelaar Philippe Vandendriessche. "Natuurlijk blijven wij het liefst hier. Ik vergelijk de markt van nu met een villa waar we in wonen en dat de stad dan voor ons op zoek gaat naar een appartement. Daarom komt de zaak 17 oktober voor de rechtbank."

Voor meer informatie:
Philippe Vandendriessche
Vandendriessche
Vier Linden 1 H
8501 Heule
Tel: 056 257304
Gsm: 0476 543722
Fax: 056 257804