Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dole Foods reorganiseert: honderden banen verloren in Californie

Dole blijft haar activiteiten in de Californische zachtfruitsector afbouwen. Het bedrijf ontsloeg meer dan 400 medewerkers in Watsonville.

Eind augustus diende het bedrijf een bekendmaking in bij het  California Employment Development Department waarin gesteld wordt het personeel per 28 oktober ontslagen wordt. Dit komt na de melding dat 172 medewerkers op de locatie in Oxnard ontslagen worden per 6 oktober. Daarnaast is het contract van 30 medewerkers van een dochteronderneming in Noord-Californië opgezegd.

Eigenaar David Murdock liet in april weten een nieuwe beursgang te overwegen. Recent bleek dat ook een deal met private equity beleggers werd overwogen. Die deal zou een waarde van 2 miljard dollar vertegenwoordigen. Uit documenten die bij de Securities and Exchange Commission werden ingediend blijkt dat Dole plannen heeft om het hoofdkwartier in Westlake Village te verkopen aan haar partner Castle & Cook as onderdeel van een 1031 uitruil voor de Dole Hawaii Plantation Store. Het bedrijf had in 2016 600 werknemers in de Tri-Counties

Het bedrijf houdt het divisiekantoor in Salinas en least kantoren en faciliteiten in Monterey en Watsonville. Daarnaast heeft het bedrijf bijna 7.700 hectare landbouwgrond in de VS en Mexico. Het openbaar prospectus stelt dat er een verlies van 23 miljoen dollar per jaar geboekt werd en een omzet van 4,5 miljard dollar. Daarnaast bevat het document kostenbesparende strategieën, waaronder het afstoten van bijna 6.000 hectare braakliggend lang op Hawaii.


Publicatiedatum: 22-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: