Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dole Foods reorganiseert: honderden banen verloren in Californie

Dole blijft haar activiteiten in de Californische zachtfruitsector afbouwen. Het bedrijf ontsloeg meer dan 400 medewerkers in Watsonville.

Eind augustus diende het bedrijf een bekendmaking in bij het California Employment Development Department waarin gesteld wordt het personeel per 28 oktober ontslagen wordt. Dit komt na de melding dat 172 medewerkers op de locatie in Oxnard ontslagen worden per 6 oktober. Daarnaast is het contract van 30 medewerkers van een dochteronderneming in Noord-Californiƫ opgezegd.

Eigenaar David Murdock liet in april weten een nieuwe beursgang te overwegen. Recent bleek dat ook een deal met private equity beleggers werd overwogen. Die deal zou een waarde van 2 miljard dollar vertegenwoordigen. Uit documenten die bij de Securities and Exchange Commission werden ingediend blijkt dat Dole plannen heeft om het hoofdkwartier in Westlake Village te verkopen aan haar partner Castle & Cook as onderdeel van een 1031 uitruil voor de Dole Hawaii Plantation Store. Het bedrijf had in 2016 600 werknemers in de Tri-Counties

Het bedrijf houdt het divisiekantoor in Salinas en least kantoren en faciliteiten in Monterey en Watsonville. Daarnaast heeft het bedrijf bijna 7.700 hectare landbouwgrond in de VS en Mexico. Het openbaar prospectus stelt dat er een verlies van 23 miljoen dollar per jaar geboekt werd en een omzet van 4,5 miljard dollar. Daarnaast bevat het document kostenbesparende strategieƫn, waaronder het afstoten van bijna 6.000 hectare braakliggend lang op Hawaii.

Publicatiedatum: