Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eerste Satsuma's en Marisols beschikbaar

September was altijd de beste maand voor Spaanse mandarijnen

"De afzet verloop goed, hoewel de prijzen krap zijn. De Europese retailketens zijn eerder gestart met hun bestellingen en er is ook vraag vanuit de Baltische staten. De afzet op de traditionele markt verloopt wat moeizamer, hoewel de situatie beter is dan vorig jaar. Dit jaar zijn er al vroeg clementines en mandarijnen verkocht die gemiddeld zo'n Ä0,06 meer opbrengen dan vorig jaar. Het is dus wat moeilijk om het fruit naar de markt te krijgen. We moeten concurreren met late mandarijnen uit het zuidelijk halfrond die duurder zijn dan de Iwasaki's, Okitsu's en Marisols, aldus de Valenciaanse producent en exporteur Josť Manuel Pardo. 
Dit jaar zijn de maten van het ras Clemenrubi aan de kleine kant. Vandaar dat we liever met andere rassen zoals Marisol werken. "Zodra we Clemenrubi's vinden in betere maten, veranderen we misschien van gedachten."

Volgens Pardo zijn de extra-vroege rassen voor Spaanse producenten en exporteurs niet meer zo winstgevend als voorheen. "Vroeger was september onze beste maand maar nu zijn we niet meer alleen op de markt. Vroege rassen waren erg gewild maar inmiddels is de vraag gedaald en overwegen steeds meer bedrijven om te stoppen met deze rassen. Wij proberen daarom ons seizoen zo lang mogelijk te rekken met middelvroege rassen zoals Clemenule, waar we tot maart vorig jaar mee hebben gewerkt."
 
De exporteur is gespecialiseerd in mandarijnen en clementines met blad, die met name naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland, BelgiŽ en ItaliŽ worden geŽxporteerd. "We bieden geen vroege rassen met blad aan en we wachten doorgaans op de latere rassen die grotere maten hebben. "We starten ons seizoen altijd met goede vooruitzichten. We zullen zo'n 23 miljoen kilo vermarkten en daar zijn we tevreden mee," aldus Pardo.

Voor meer informatie:
Josť Manuel Pardo
T: +34 962 895 307
M: +34 609612084
josemanuelpardo@yahoo.es
www.josemanuelpardo.esPublicatiedatum: 21-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: