Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Problemen voor AGF-sector

Orkaan Maria bereikt Puerto Rico

Orkaan Maria is weliswaar afgezwakt naar categorie vier maar nog altijd extreem gevaarlijk. De wind kan snelheden tot wel 250 kilometer per uur bereiken, zo meldt het Amerikaanse Hurricane Center. Op woensdag is de storm aan land gekomen in het zuiden van Puerto Rico. Het is voor het eerst in 85 jaar tijd dat het eiland met orkaan van een dergelijke omvang te maken krijgt. Recent bleef het eiland gespaard toen orkaan Irma passeerde. Nu ziet het er echter naar uit dat het hele eiland de volle laag zal krijgen. 


Bron: US National Hurricane Center

Een teler laat weten dat er momenteel windsnelheden gemeten worden van ruim 160 kilometer per uur. "We zijn bang dat de schade aan de papaja- en groenteteelt enorm zal zijn. We zullen af moeten wachten wat de gevolgen voor de mangoproductie zijn omdat we niet eerder door zo'n krachtige orkaan getroffen zijn. Men verwacht dat de situatie tot morgen aan zal houden omdat de orkaan langzaam over ons eiland trekt."
Publicatiedatum: