Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fotoreportage World Food Moscow

Tholen - Van 11 t/m 14 september werd in Moskou de World Food gehouden. 1433 bedrijven uit 65 landen hadden een stand en zo'n 30.000 mensen bezochten de beurs. 61% van hen was Russisch. Op het totaal van de beurs zijn er drie AGF-hallen met een breed internationale inzending. Er stonden veel bedrijven uit Egypte, Marokko en Turkije. Ook landen als Mexico, Peru en Argentinië waren goed vertegenwoordigd. De Russen zelf hadden de mooiste standscreaties, Azerbeidzjan was aanwezig met vooral aan tomatengerelateerde bedrijven en Poolse bedrijven met hardfruit. Ook de Chinezen waren goed vertegenwoordigd.

Ooit stonden op de beurs tientallen Nederlandse en Belgische exportbedrijven, maar dat is verleden tijd. Uit Nederland viel op dat Hoofdman Roodzant van de partij was met een last-minute stand en ook Interko was van de partij. De zes Belgische standhouders waren in combinatie met de VLAM aanwezig in een gezamenlijke stand. De gemeenschappelijke aard van deelname is toch vooral de bestaande klanten ontmoeten. De handel die nu gedaan wordt, is re- export waar geen importbelemmeringen op zitten."Onze leiders moeten meer empathie krijgen voor de Russische standpunten en van hun eigen gelijk af kunnen stappen en begrip op leren brengen voor de Russische standpunten, zodat banden weer hersteld kunnen worden", aldus Dries Sebrechts van DSF.

Algemeen was de opinie onder de standhouders dat de boycot nu lang genoeg heeft geduurd. En wat de resultaten zijn? Landen zetten hun hakken in het zand en alles zit muurvast. Of een licht herstel wat uitmaakt, valt te betwijfelen. Kijk maar naar Turkije. Nog steeds zitten er haken en ogen aan de export van AGF producten vanuit dat land naar Rusland. De vraag is of de Russen nog wel op AGF-handel uit de EU zit te wachten. De eigen productie is explosief gegroeid en zal de komende jaren alleen maar toenemen, omringende landen krijgen steeds betere kwaliteit geteeld en de weg en contacten naar alle landen in de wereld zijn bekend en gelegd.

Verschillende AGF'ers uit Nederland en België kwamen naar de beurs als bezoeker. Sommigen uit nieuwsgierigheid, anderen om hun bestaande relaties met betrekking tot overzees fruit te ontmoeten. In de fotoreportage een sfeerimpressie.

Auteur en fotograaf: Andries Gunter


Publicatiedatum: 20-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: