Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Xian Huang (Yex) over de start van het Chinese pomeloseizoen:

"Ook roze- en oranjevlezige pomelo's steeds meer in trek"

Tholen - Voor de derde week arriveerden er deze week Chinese pomelo's in Nederland. De afgelopen weken zijn er minstens 120 containers in de haven van Rotterdam gearriveerd. Yex had gisteren de eerste aanvoer van honey-pomelo's. "Het fruit is in vergelijking met de aankomsten vorige week een stuk sappiger en lekkerder", vertelt product manager Xian Huang. Yex gebruikt het zogeheten 'bagged fruit' voor de pomelo's onder het Discovered-band, wat het uiterlijk een stuk aantrekkelijker maakt.

"De totale Chinese pomeloproductie zal dit jaar zo'n 30% hoger uitkomen. De verwachting is dat er 15% meer pomelo's voor de export beschikbaar zijn. De prijzen starten een stuk lager dan bij aanvang van vorig seizoen. Tussen augustus en februari zijn er voor redelijke prijzen goede volumes Chinese pomelo's beschikbaar", vertelt Xian Huang. Hij vertelt dat wanneer de weersomstandigheden kouder worden, klanten steeds meer pomelo's gaan eten. "De meeste Duitse retailers zullen vanaf week 40 hun programma's starten."



De EU is een goede afnemer van Chinese pomelo's. Uit de Chinese exportstatistieken blijkt dat het land maar liefst 80% van de pomelo-export in het seizoen 2016/17 naar de EU heeft uitgevoerd. "EU-klanten houden van de smaak van de pomelo's", vertelt Xian. "Waren het voorheen vooral witvlezige pomelo's, tegenwoordig zijn er ook steeds meer roze- en oranjevlezige pomelo's beschikbaar dankzij de grote vraag in de EU."

Om haar EU-klanten jaarrond te voorzien, levert Yex in de zomer ook Vietnamese en Thaise pomelo's, voornamelijk aan de Scandinavische markt. "Ons doel is om exoten, zoals de pomelo, gewoon te maken zodat klanten dagelijks van dit heerlijke fruit kunnen genieten. Dat werpt gelukkig zijn vruchten af, want de populariteit van de pomelo's neemt langzaamaan toe!"

Voor meer informatie:
Yex
ABC Westland 120
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 214536
F: +31 174 214449
x.huang@yex.nl
www.yex.nl