Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Cypriotische citrusexporteur verwacht 15% meer af te zetten

De Akdeniz Citrus Exporters Association is een co÷peratie waarbij 25 bedrijven uit de citrusregio GŘzelyurt in het noorden van Cyprus zijn aangesloten. De co÷peratie houdt zich onder andere bezig met het verrichten van onderzoek om de export, marketing, concurrentiepositie, groei en prijzen van de citrussector te verbeteren. Dit soort onderzoeken kunnen een oplossing bieden voor lokale en internationale problemen waar de sector mee te maken heeft. 
 


Volgens voorzitter Ahmet Hasturk produceert de co÷peratie vooral Valencia's, Mandora's, Murcotts, grapefruit en citroenen. Onze productie en afzet zijn de laatste paar jaar gegroeid dankzij de toenemende vraag naar easypeelers, pitloze citroenen en late sinaasappelrassen."

Akdeniz rekent op een groei van 15% en hoopt de volgende hoeveelheden te produceren: Mandora 30.000 ton, Valencia 70.000 ton, citroenen 5.000 ton en VSM Grapefruit 5.000 ton. Het komende jaar  zullen de mandarijnen van hogere kwaliteit zijn maar zijn er als gevolg van de slechte weersomstandigheden wel veel kleine maten Valencia's. 


 
"We kunnen onze producten in veel landen afzetten dankzij de goede kwaliteit en het feit dat we voldoen aan internationale standaarden zoals GlobalGAP.  We verkopen onze producten in landen als Turkije, Iran, Irak, de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland, Oekra´ne en landen in de EU."

Rusland en Turkije worden beschouwd als belangrijke toekomstige markten voor AKDENIZ. De positieve ontwikkelingen op het gebied van de agrarische handel tussen deze landen zijn zeer gunstig voor de co÷peratie.

"We hebben ook nieuwe mogelijkheden in het Verre Oosten onderzocht. We hebben deelgenomen aan Asia Fruit Logistica om markten zoals MaleisiŰ, Hong Kong, Bangladesh en Japan te kunnen bereiken," vervolgt Hasturk. "De vraag is er en daarom verwachten we veel concurrentie van met name Egypte. Onze strategie is echter om ons te onderscheiden op het gebied van kwaliteit en deze markt snel te ontwikkelen.

Voor meer informatie:
AKDENIZ Citrus Exporters Association
Tel.: 0090-542-851-5005

Publicatiedatum: 20-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: