Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland overweegt verlaging BTW-tarief op fruit

Het Russische Ministerie van Landbouw heeft een voorstel tot fiscale stimuleringsmaatregelen voor de Russische fruitsector gedaan, Volgens landbouwminister Alexander Tkachev zou een verlaging van het BTW-tarief met 8% bij kunnen dragen aan het remmen van de aanvoer van importfruit op de Russische markt. Het Ministerie laat weten dat de AGF-prijzen eind september naar verwachting met 15% gedaald zullen zijn. "In vijf jaar tijd zullen we de import van de meest gangbare fruitsoorten zoals druiven, appelen en peren kunnen beëindigen," meldt het Ministerie. 

Momenteel importeert Rusland druiven uit de voormalige Sovjetrepubliek Oezbekistan evenals uit Latijns-Amerika. Het land koopt zijn appelen in Servië, Moldavië en Wit-Rusland in. De peren in de Russische supers zijn voornamelijk uit Libanon, Marokko en Turkije afkomstig. Gedurende de eerste zes maanden van 2017 importeerde Rusland 500.000 ton appelen, een daling van 30% ten opzichte van dezelfde periode 2016. 

Russische consumenten kopen minder import-AGF. Na de boycot van landbouwproducten uit de EU daalde de import van Rusland met ruim 50%, terwijl het AGF-areaal in het land de laatste twee jaar met 40% groeide. 

Uit cijfers van het Ministerie blijkt dat er in 2016 in totaal 14.600 hectare nieuwe boomgaarden werden opgezet. In dit zelfde jaar heeft de Russische overheid zo'n €30,8 miljoen geïnvesteerd in initiatieven voor de uitbreiding van het areaal. De kosten om een boomgaard te beginnen, variëren tussen de €5.600 tot €49.000 per hectare. De nieuwe aanplant zal een oppervlakte van 15.600 hectare beslaan. 

De potentiële verlaging van Russische AGF-prijzen bedraagt de komende maanden ongeveer 15%. In de zomermaanden werden groenten en fruit ook al 7,5% goedkoper. 

Bron: 360tv.ru
Publicatiedatum: