Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Klassendag Poeldijk op ABC Westland

Onlangs kwamen ruim 60 kinderen van groep 8 van de Verburchhof en De Nieuweweg school uit Poeldijk op bezoek bij ABC Westland Beheer in het kader van Klassendag Poeldijk 2017. De leerlingen werden ontvangen door Suzanne Kester en Loïs Rijsdijk van ABC Westland Beheer. Zij werden toegesproken door Cora van Daalen van werkgroep historie H. Bartholomeus Poeldijk. 


De schoolkinderen tijdens de rondleiding.

Klassendag
Klassendag is een dag gekoppeld aan open monumentendag, bedoeld om kinderen in contact te brengen met een stukje historie uit hun eigen omgeving. Dit jaar was het thema 'Boeren, burgers en buitenlui' en zo ontstond het idee om ze iets te laten zien van het ABC Westland terrein in Poeldijk, oorspronkelijk boerenland, daarna veilingterrein en tegenwoordig een toonaangevend agri & food bedrijventerrein. Het secretariaat van ABC Westland heeft vervolgens een ochtendprogramma uitgewerkt in drie onderdelen. 


Kinderen van groep 8 van de Verburchhof en De Nieuweweg school uit Poeldijk.


De Klassendag op ABC Westland.


Ook presentaties behoorden tot het programma.

Historie
De historie van het terrein en de huidige functie ervan werd verteld in het eerste  deel van het programma met aansluitend een quiz over exotische vruchten die door Yex waren aangeboden. Er werd geroken, gevoeld en geproefd en de meeste leerlingen herkenden flink veel producten. Yex had hun mascotteknuffel Yexi beschikbaar gesteld als prijs voor de winnaar.


Een overal en haarnetje waren ook voor de kinderen verplicht.

Rondleiding
Het tweede deel van het programma bestond uit een rondleiding door de hal van ABC Logistics, onder de bezielende leiding van Gerrit Vermeer, zodat de leerlingen met eigen ogen konden zien hun groenten en fruit worden verwerkt. Na afloop kreeg iedere leerling een appeltje voor de dorst.

In het laatste en derde onderdeel van de ochtend mochten de kinderen het dak op van ABC Westland, waar Cor Bouwman en Aad Silvester van ABC Westland uitleg gaven over het effect van de 16.000 zonnepanelen die daar liggen. 


De schoolkinderen op het dak met 16.000 zonnepanelen.


De kinderen onderweg.

Publicatiedatum: 19-9-2017

  

Reacties:


Wat een leuk idee was dit. Een mooie ervaring voor alle betrokkenen. Met plezier heb ik de foto's bekeken. Het moet indrukwekkend geweest zijn.
M T Goeijenbier, Ppeldijk - 27-9-2017 10:30:06


Vroeger rond 1970 nog bloemkool geveild daar en nu tussen de zonnepanelen
geweldige dag op Veiling Noord gehad
dank uw wel
cees van Ruijven, Poeldijk (email) - 20-9-2017 19:15:38


Dit is hartverwarmend . Wat een super de super samenwerking met een geweldig leuk resultaat.
Arie Storm, Wateringen - 19-9-2017 23:44:52


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: