Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Prinsjesdag 2017

Meer geld verwacht voor NVWA

De NVWA krijgt er volgend jaar 25 miljoen bij, zo meldt onder meer de Telegraaf vandaag. Hiermee neemt de begroting van de NVWA toe van 300 naar 325 miljoen euro per jaar. Het demissionaire kabinet zal dit met Prinsjesdag officieel bekend maken, laat Evofenedex weten. De organisatie is positief over de maatregel en stelt dat het geld door de NVWA gebruikt moet worden om de kwaliteit, de dienstverlening en samenwerking met andere toezichthouders verder te verbeteren.

Verbeteringen
Volgens Evofenedex is verdere verbetering van de dienstverlening van de NVWA een randvoorwaarde om de Nederlandse export verder te laten groeien. Evofenedex ontving dit jaar al tientallen meldingen van bedrijven over de kwaliteit van dienstverlening van de NVWA bij export. Bedrijven maken met name melding van de beperkte bereikbaarheid van de NVWA, beperkte communicatie over doorgevoerde beleidswijzigingen en de inflexibele opstelling. Evofenedex heeft deze punten onder de aandacht gebracht van de NVWA en bespreekt deze de komende periode verder met de NVWA. Bedrijven worden opgeroepen knelpunten en wensen te blijven delen.

Samenwerking speerpunt
Volgens Evofenedex is het belangrijk dat de inspectiediensten NVWA, douane en IL&T waar mogelijk beter en efficiënter samenwerken. Dit stelde Evofenedex al in het tienpuntenplan in aanloop naar de afgelopen verkiezingen. Inspectiediensten kunnen meer en beter gebruik maken van elkaars data, kennis en inspectiegegevens. Dit vermindert de impact van controles op de bedrijfsprocessen en verlaagt de kosten van toezicht voor bedrijfsleven én overheid. Ook bij de douane en de IL&T is het belangrijk dat geïnvesteerd wordt in de capaciteit en kwaliteit van de organisaties.

Bron: Evofenedex


Publicatiedatum: 19-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: