Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Lidl opent eerste mini-winkel in SloveniŽ

Polen: Eurocash neemt Mila S.A. over

Polen: Eurocash neemt Mila S.A. over
De Poolse groothandelaar Eurocash gaat de keten Mila S.A. overnemen. Mila heeft een netwerk van 188 vestigingen, die zich voornamelijk in het midden van Polen bevinden. Volgens Eurocash is de overname van Mila onderdeel van een strategie om een supermarktketen op te bouwen, die bestaat uit zowel franchisenemers als eigen winkels. Ook wil Eurocash met de keten de eigen leveringsketen naar nieuwe regio's in Polen uitbreiden. (esmmagazine.com)

VK: Co-op investeert in jonge telers
The Co-op heeft zijn investeringsprogramma voor de Britse teeltsector uitgebreid. Het bedrijf geeft voorlichting aan jonge telers, zodat ze sneller hun carriŤres in de landbouw kunnen ontwikkelen. Co-op begon in 2016 met het "Farming Pioneers"-programma. In eerste instantie was dit initiatief bedoeld voor twee jaar. Met 2019 zullen 100 jonge telers het traject van Farming Pioneers hebben doorlopen. 

VS: Food Lion vergroot omzet huismerk
Food Lion gaat opnieuw de promotiecampagne "Quarter Back" uitvoeren. De campagne loopt door tot 10 oktober en verlaagt de prijs van huismerkproducten met een kwart. Consumenten kunnen op deze manier tot $10 (Ä8,37) per winkelbezoek besparen. Ook krijgen de consumenten kortingsbonnen voor een volgende keer als ze een Food Lion-vestiging bezoeken. (ownbrandsnow.com)

Lidl opent eerste mini-winkel in SloveniŽ
Lidl heeft in SloveniŽ het concept voor zijn eerste mobiele winkel geÔntroduceerd. De winkel is een zogeheten "pop-up"-winkel en werd gepresenteerd tijdens de MOS International Trade Fair, die in Celje in het noordoosten van SloveniŽ plaatsvindt. De mini-winkel is een stuk kleiner dan een conventionele Lidl-vestiging. De winkelruimte beslaat slechts 94 vierkante meter. Het assortiment bestaat uit 122 producten, waaronder groente en fruit. (esmmagazine.com)

Grote Afrikaanse keten accepteert Bitcoins

De tweede grootste supermarktketen van Zuid-Afrika, Pick n Pay, experimenteert met Bitcoin als betalingsmogelijkheid. Consumenten kunnen tijdelijk gebruik maken van Bitcoins bij het kopen van boodschappen. Pick N Pay heeft vooralsnog geen definitieve datum gesteld waarop Bitcoin blijvend in de winkels wordt geÔntegreerd. (bitcoinist.com)

VS: Kroger opent restaurant 
Kroger gaat eind oktober onder de naam Kitchen 1883 een restaurant openen in Union, Kentucky. Het restaurant maakt gebruik van zowel de Amerikaanse als de internationale keuken en richt zich volgens het bedrijf zelf op een lokaal gefocuste sfeer. (fooddive.com)

Meer mogelijkheden voor Amazon en Whole Foods door overlap

Uit nieuw onderzoek van Morgan Stanley blijkt dat naar schatting ongeveer 80% van alle Amerikaanse Amazon Prime-leden geen boodschappen doen bij Whole Foods. Dat komt neer op ongeveer 38 miljoen consumenten. Tegelijkertijd is ongeveer 38% van alle vaste klanten bij Whole Foods, oftewel zo'n 5 miljoen consumenten, vooralsnog geen lid van Amazon Prime. De verschillen tussen de klantenbestanden van beide bedrijven geven volgens Quartz mogelijkheden om meer omzet te genereren. Nu Amazon Whole Fresh heeft overgenomen, kan er vanuit de overlap van beide klantengroepen meer omzet worden gecreŽerd. (fooddive.com)

Rusland: X5 overweegt Pyaterochka bij pompstations

Naar verluid kijkt de Russische X5 Retail Group naar de mogelijkheden om Pyaterochka-vestigingen te openen bij pompstations van de Rosneft Group. Volgens de Russische nieuwssite RBK.ru heeft X5 al een pilot-winkel geopend in Smirnovka in de omgeving van Moskou en wordt er later bij meer pompstations uitgebreid. (esmmagazine.com)

VK: Costcutter weigert commentaar op geruchten over fusie
Costcutter wil geen commentaar geven op de geruchten over een mogelijke fusie met een andere retailer. Naar verluid zouden hier plannen voor zijn met de concurrenten Co-op en Morrisons. Analisten denken dat Costcutter in gesprek is gegaan met Co-op met betrekking tot een leveringsovereenkomst. Vier jaar geleden splitste Costcutter zich af van de retailer Nisa, waarbij beide ketens onder het beheer van Co-op vielen. (talkingretail.com)

Lulu investeert $500 miljoen in IndonesiŽ

LuLu is van plan om US$500 miljoen (Ä418,5 miljoen) te investeren in uitbreidingen in IndonesiŽ. Vorig jaar opende Lulu zijn eerste hypermarkt en warenhuis in de hoofdstad Jakarta. De investering wordt gebruikt om in de komende drie jaar nog eens 10 hypermarkten en warenhuizen op te richten. Volgens directielid Yusuffali MA is Lulu door de positieve reacties op de eerste hypermarkt aangemoedigd om zich verder in IndonesiŽ te ontwikkelen. (internationalsupermarketnews.com

Metro Cash & Carry bouwt DC in Myanmar
Metro Cash & Carry is onlangs begonnen met de bouw van een distributiecentrum in Myanmar. Het centrum wordt opgezet in de economische zone van Thilawa. De faciliteiten vallen onder de verantwoordelijkheid van de dochteronderneming Metro Wholesale Myanmar. Volgens onderdirecteur Tiparayat Kaewsringarm zal Metro geen fysieke winkels in Myanmar beginnen en zullen alle bedrijfsactiviteiten via het distributiecentrum lopen. (nationmultimedia.com

Publicatiedatum: 19-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: