Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Floris Loth van restaurant Zeezout Rotterdams Kooktalent 2017

Floris Loth (24) van restaurant Zeezout is zondag 17 september uitgeroepen tot Rotterdams Kooktalent van 2017. Hij won de finale die tijdens Rotterdamse Kost werd gehouden. Loth imponeerde de jury met een quinoasalade met gepocheerde kreeft, bereid op een Green Egg. Daarbij zat een ceviche van scheermesjes met een zoetzuur van pepertjes en paarse wortel. Dit maakte hij op met een mayonaise van rode curry. De jury, bestaande uit onder meer meesterchef FranÁois Geurds en vinoloog Ian van Eck (Zegro), roemde de creativiteit van de jonge souschef.


Winnaar Floris Loth van restaurant Zeezout. Fotograaf: Jeroen Mooijman

De vier finalisten van Rotterdams Kooktalent stonden zondagmiddag voor een zware taak. In precies anderhalf uur moesten zij met ingrediŽnten uit een black box, waarvan de inhoud tot op het moment van ontvangst voor hen onbekend was, een gerecht bereiden. In de black box zat onder meer twee hele kippen, twee kreeften, scheermesjes, Franse aardappelen, cherrytomaten en espresso. De koks moesten uit de vier stuks vis of vlees drie ingrediŽnten gebruiken en daarnaast ook zoveel mogelijk andere ingrediŽnten verwerken. 

Juryvoorzitter FranÁois Geurds (FG Restaurants): "Omdat het de finale is, letten we extra op de bereiding. De finalisten mogen niet de makkelijke weg kiezen en moeten netjes werken. Al blijft de smaak het belangrijkste." Dit jaar konden de finalisten extra indruk maken op de jury door de juiste wijn bij hun gerecht te kiezen. Hiervoor kregen ze voor aanvang van de wedstrijd een korte workshop van Van Eck.


De ingrediŽnten waar de kandidaten mee moesten koken. Fotograaf: Jeroen Mooijman

De strijd ging tussen Jo„o Pedro Portelinha Menino (Ayla), Sjoerd Oosterom (Cafť Rotterdam), Brandon Poort (Brasserie Tines) en Floris Loth (ZeeZout). De finalisten bereikten de finale via de voorrondes van afgelopen vrijdag, waarbij Brandon door mocht met een Wildcard.

Rotterdams Kooktalent is een initiatief van horecagroothandel Zegro en de website De Buik van Rotterdam. Het is de vijfde keer dat deze kookwedstrijd voor jonge Rotterdamse talenten wordt gehouden. Vorig jaar won Raoul Waardenburg van het Wereldmuseum de titel, de eerste editie werd gewonnen door Kevin Fan van Asian Glories. Doel van Rotterdams Kooktalent is de culinaire cultuur van Rotterdam nog verder versterken. De jury van Kooktalent bestond uit FranÁois Geurds (FG
Restaurant, FG Food Labs, FG Bistro), Ian van Eck (Zegro), Gert Blom (Amarone), Maaike Dogan (Obba Lounge en Obba's Foodbar), DP Arkenbout (Brasserie Vluchthaven), Michel Schreuder (Werelds) en Rolph Hensens (HMB).


Het winnende resultaat van Floris Loth. Fotograaf: Jeroen Mooijman

Publicatiedatum: 19-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: