Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floris Loth van restaurant Zeezout Rotterdams Kooktalent 2017

Floris Loth (24) van restaurant Zeezout is zondag 17 september uitgeroepen tot Rotterdams Kooktalent van 2017. Hij won de finale die tijdens Rotterdamse Kost werd gehouden. Loth imponeerde de jury met een quinoasalade met gepocheerde kreeft, bereid op een Green Egg. Daarbij zat een ceviche van scheermesjes met een zoetzuur van pepertjes en paarse wortel. Dit maakte hij op met een mayonaise van rode curry. De jury, bestaande uit onder meer meesterchef François Geurds en vinoloog Ian van Eck (Zegro), roemde de creativiteit van de jonge souschef.


Winnaar Floris Loth van restaurant Zeezout. Fotograaf: Jeroen Mooijman

De vier finalisten van Rotterdams Kooktalent stonden zondagmiddag voor een zware taak. In precies anderhalf uur moesten zij met ingrediënten uit een black box, waarvan de inhoud tot op het moment van ontvangst voor hen onbekend was, een gerecht bereiden. In de black box zat onder meer twee hele kippen, twee kreeften, scheermesjes, Franse aardappelen, cherrytomaten en espresso. De koks moesten uit de vier stuks vis of vlees drie ingrediënten gebruiken en daarnaast ook zoveel mogelijk andere ingrediënten verwerken. 

Juryvoorzitter François Geurds (FG Restaurants): "Omdat het de finale is, letten we extra op de bereiding. De finalisten mogen niet de makkelijke weg kiezen en moeten netjes werken. Al blijft de smaak het belangrijkste." Dit jaar konden de finalisten extra indruk maken op de jury door de juiste wijn bij hun gerecht te kiezen. Hiervoor kregen ze voor aanvang van de wedstrijd een korte workshop van Van Eck.


De ingrediënten waar de kandidaten mee moesten koken. Fotograaf: Jeroen Mooijman

De strijd ging tussen João Pedro Portelinha Menino (Ayla), Sjoerd Oosterom (Café Rotterdam), Brandon Poort (Brasserie Tines) en Floris Loth (ZeeZout). De finalisten bereikten de finale via de voorrondes van afgelopen vrijdag, waarbij Brandon door mocht met een Wildcard.

Rotterdams Kooktalent is een initiatief van horecagroothandel Zegro en de website De Buik van Rotterdam. Het is de vijfde keer dat deze kookwedstrijd voor jonge Rotterdamse talenten wordt gehouden. Vorig jaar won Raoul Waardenburg van het Wereldmuseum de titel, de eerste editie werd gewonnen door Kevin Fan van Asian Glories. Doel van Rotterdams Kooktalent is de culinaire cultuur van Rotterdam nog verder versterken. De jury van Kooktalent bestond uit François Geurds (FG
Restaurant, FG Food Labs, FG Bistro), Ian van Eck (Zegro), Gert Blom (Amarone), Maaike Dogan (Obba Lounge en Obba's Foodbar), DP Arkenbout (Brasserie Vluchthaven), Michel Schreuder (Werelds) en Rolph Hensens (HMB).


Het winnende resultaat van Floris Loth. Fotograaf: Jeroen Mooijman
Publicatiedatum: