Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tunesische groentenexport +15% ondanks groeiend handelstekort

Tunesië heeft de export van groenten met 15% vergroot dankzij de betere prijzen voor tomaten en andere groenten

De export van zomerfruit steeg eveneens met 31%, naar €15,3 miljoen, ten opzichte van het voorgaande seizoen. De export van een aantal fruitcategorieën liet echter een daling zien. Zo nam de citrusexport met 15% af. 

Het import-exportdekkingspercentage daalde gedurende de eerste acht maanden van 2017 naar 70%. In dezelfde periode van 2016 lag dit percentage op 74%. Het Ministerie van Landbouw schrijft deze daling toe aan de aanzienlijke waardestijging van de voedselimport met 21%, met name van handelsgoederen die 74% van de totale import vertegenwoordigden ten opzichte van 68% in 2016. 

De export groeide met 13% wat resulteerde in een financieel handelstekort van €304,5 miljoen, ofwel 8,8% van het totale handelstekort, ten opzichte van €212,1 mln gedurende dezelfde periode vorig jaar. Eind augustus 2017 bereikte de export van levensmiddelen een waarde van €692 miljoen, een stijging van 13%, wat te danken is aan het feit dat de prijzen met 27% stegen en marktdiversificatie (ruim 70% wereldwijde bestemmingen, waaronder Aziatische en Oost-Europese markten). 

Lees verder op africanmanager.com

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018