Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Goede afzet rode kiwi's

"In de provincie Sichuan is de rode en groene kiwioogst in augustus en september van start gegaan en deze zullen nog tot respectievelijk december en april duren. Dankzij het goede weer in het land en de extra aanplant is de productie met ongeveer 30% ten opzichte van vorig jaar gegroeid. De huidige marktprijs is vergelijkbaar met die van vorig jaar, " vertelt Li Haijian van HuaPu Modern Agricultural Jioint-Stock Limited Company in Sichuan. 


Het team van HuaPu Modern Agricultural Joint-Stock Limited Company tijdens een beurs in Hong Kong


Productielijn voor de import

"Ons bedrijf heeft vestigingen in de steden Mianzhu en Guangyuan in de provincie Sichuan. Onze kiwiplantages beslaan een oppervlakte van ruim 1.733 hectare, waarvan 70% ons eigen bezit is. De overige 30% beheren we gezamenlijk met onze partner. In 2017 bedroeg de totale productie van rode kiwi's in Sichuan ongeveer 120.000 ton. Dit volume werd grotendeels op de binnenlandse markt afgezet. De export bedroeg slechts 10%. Momenteel zijn rode kiwi's ons belangrijkste ras. Aangezien dit product erg populair is op de Chinese markt exporteren we er maar weinig van. Toch worden er momenteel ook hoeveelheden naar Rusland, Canada, de EU en andere landen geëxporteerd. Dankzij onze multi-channelmarketing structuur zullen we in de toekomst steeds meer gaan exporteren."


Verwerkings- en verpakkingsfaciliteit van HuaPu Modern Agricultural Joint-Stock Limited Company in Sichuan

"Voor de afzet hebben we afspraken gemaakt met meerdere verkoopkanalen. Enerzijds verkopen we het overgrote deel van ons premium fruit aan binnenlandse retailketens en supermarkten, zoals Tesco, People's Happiness, Green Leaf en Pagoda, in grote en middelgrote steden. Daarnaast zijn we in 2016 met een online verkoopkanaal begonnen van waaruit onze rode kiwi's aangeboden worden aan T-Mall en Jingdong, die uitgegroeid zijn tot de populairste onlinewinkels. Tot augustus hebben we 10% van onze product online verkocht."


Productiefaciliteit

"We hebben gemerkt dat consumenten een voorkeur hebben voor bijzondere producten. Op de markt zijn allerlei soorten geïmporteerd fruit verkrijgbaar waardoor de Chinese consument de keuze heeft uit veel verschillende producten en prijscategorieën. Rode kiwi's zijn een bijzonder product met een lage productie, een geweldige zoet-zuurbalans en een heerlijke smaak. Deze fruitsoort valt daarom ook bij veel buitenlanders in de smaak. Ons product wordt daarom met de dag bekender evenals onze inkomsten."


Medewerkers van HuaPu Modern Agricultural Joint-Stock Limited Company presenteren hun rode kiwi's aan klanten

"Sinds juni 2016 heeft HuaPu 3 proefzendingen op de markt gebracht wat het bedrijf tot één van de grootste spelers binnen de kiwisector maakt. Na hun merknaam en regionale reputatie te hebben gepromoot, is het bedrijf er in geslaagd om een complexe en professionele toeleveringsketen te realiseren. Bovendien is het HuaPu gelukt om zijn productiepotentieel te vergroten. 

Het bedrijf heeft dit weten te bereiken door middel van samenwerking met onderzoekers, het oplossen van meststoffen in water en de import van intelligente systemen uit Nieuw-Zeeland. "We zijn een biologisch bedrijf en houden ons bezig met onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe rassen. We verwerken de producten en zijn eveneens verantwoordelijk voor de opslag en distributie. Kortom, we zijn een moderne tuinbouwonderneming. Onze multi-channel marketingstrategie wordt in het hele land geïmplementeerd. We hebben al dochterondernemingen in Shenzhen en Zhuhai. Het is onze bedoeling om binnen ons verkoopnetwerk met zowel on- als offline winkels samen te werken."

HuaPu Modern Agricultural Joint-Stock Limited Company in Sichuan 
Xiang Junliang/chief manager of sales: +86 189 8202 7787
Yin Qiankun/ manager of online channels: +86 135 3826 8733
Company address: huapuagri@huapuagri.com
Publicatiedatum: