"We hebben 8000 kilo appelen gered"
Rest-O-Pack
Als projecten met een grote impact noemde hij het evenement 'Disco Soep' in Belgiƫ, waarbij op straat met een groep mensen soep werd gemaakt van tomaten en andere producten die anders werden weggegooid. Ook het concept Rest-O-Pack is een geniaal idee. Van de restjes die van een maaltijd in een restaurant over zijn." Foodwin organiseert ook 'Food Waste Challenges', waarbij er een weekend wordt nagedacht over een voedselverspillingsprobleem. De groep kan dan meewerken aan een businessplan en een voorstel doen."
Appelen plukken
Ook 'Juice for change' is een project dat georganiseerd werd door Foodwin. "Er was een moment in de fruitsector dat er veel appelen werden weggegooid. Wij hebben toen een crowdfunding-actie opgezet waarbij we 8.000 kilo appelen hebben geplukt met 30 vrijwilligers. Van dit volume konden 1.100 dozen met sap worden gemaakt en we konden door de crowdfunding een eerlijke prijs geven aan de teler. Misschien is een nieuwe uitdaging om aardbeien te redden? In Belgiƫ wordt gemiddeld 170.000 ton aardbeien per jaar verspild. (Cijfers van Flanders Food). Wat kunnen we hieraan doen?
Voor meer informatie:
Sebastiaan Kennes
Sebastiaan@foodwin.org