Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombia klaar voor avocado-export naar China

Over een paar maanden zal Colombia beginnen met de export van avocado's naar China. Ter voorbereiding heeft de Colombiaanse sector onder andere gewerkt aan het protocol dat voor de export wordt vereist. "We begonnen door ons aan te passen aan de eisen voor de VS, omdat we wisten dat deze eisen heel veel lijken op het protocol van China," legt Rodolfo Ahumada van Pacific Fruits uit. "De vereisten van China komen voor 90% overeen met die van de VS, zodat het meeste werk al is afgerond."



Voor het laatste deel van de procedure zijn Chinese inspecteurs naar Colombia afgereisd om uit eerste hand te kunnen zien hoe de Colombiaanse avocado's worden geteeld. Zodra de inspecteurs alle benodigde informatie hebben, zullen ze bepalen wat de laatste stappen voor Colombiaanse telers en exporteurs gaan zijn. "Dit proces kan zes maanden duren of misschien zelfs wel enkele jaren. Alles is afhankelijk van de wilskracht en interesse van beide partijen," zegt Ahumada. "We weten echter dat er geen reden is voor enig oponthoud. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat we binnen zes maanden kunnen beginnen met onze avocado-export."



Pacific Fruits is al begonnen om in contact te komen met verschillende Chinese importeurs, zodat het bedrijf de Chinese markt beter leerde kennen. "We hebben berekend dat de hoeveelheid fruit dat per week moet worden verzonden tussen de 7 en 10 containers zal liggen. Dit wordt verspreid over de drie belangrijkste regio's van China en komt tegemoet aan de verschillende kenmerken waar de Chinese consument naar vraagt zoals rijpheid, maat, ruwheid, etc."



Mexico is op dit moment de belangrijkste leverancier van avocado's voor China. Mexicaanse avocadoprijzen komen in China neer op $4 tot $5 (€3,34 tot €4,18) FOB per doos van 6 kilo. Mexico exporteert per week gemiddeld 80 containers. "Als de consumptie toeneemt, zal onze export ook toenemen," zegt Ahumada. "Wegens de lange transporttijd van 32 dagen moeten we echter erg voorzichtig zijn."

Om 24 ton netto aan fruit te leveren, moet er zo'n 50 ton worden verwerkt. "95% van het fruit wordt echter alsnog gebruikt, omdat dit fruit wordt geleverd aan markten die dichterbij liggen. De gehele container wordt geleverd met een gemiddeld gehalte aan droge stof van 23% tot 23,7%, zodat het fruit zonder enige problemen aankomt."

"De situatie is op dit moment gunstig. Het land staat meer open voor de consumptie van producten vanuit het buitenland. Dit geldt zelfs voor producten die eerder op de Chinese markt nog onbekend waren. Ook is de Chinese infrastructuur en de logistiek voor avocado's verbeterd. Ook wordt er meer voorlichting aan consumenten gegeven over hoe ze de avocado kunnen consumeren," zegt Rodolfo Ahumada tot slot. 


Voor meer informatie:

Rodolfo Ahumada 
Pacific Fruits S.A.S 
Km. 1 Via Aeropuerto – Rozo Palmira, 
Valle del Cauca, Colombia 
Tel.: +57 314709281 
Publicatiedatum: