Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Colombia klaar voor avocado-export naar China

Over een paar maanden zal Colombia beginnen met de export van avocado's naar China. Ter voorbereiding heeft de Colombiaanse sector onder andere gewerkt aan het protocol dat voor de export wordt vereist. "We begonnen door ons aan te passen aan de eisen voor de VS, omdat we wisten dat deze eisen heel veel lijken op het protocol van China," legt Rodolfo Ahumada van Pacific Fruits uit. "De vereisten van China komen voor 90% overeen met die van de VS, zodat het meeste werk al is afgerond."  Voor het laatste deel van de procedure zijn Chinese inspecteurs naar Colombia afgereisd om uit eerste hand te kunnen zien hoe de Colombiaanse avocado's worden geteeld. Zodra de inspecteurs alle benodigde informatie hebben, zullen ze bepalen wat de laatste stappen voor Colombiaanse telers en exporteurs gaan zijn. "Dit proces kan zes maanden duren of misschien zelfs wel enkele jaren. Alles is afhankelijk van de wilskracht en interesse van beide partijen," zegt Ahumada. "We weten echter dat er geen reden is voor enig oponthoud. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat we binnen zes maanden kunnen beginnen met onze avocado-export."Pacific Fruits is al begonnen om in contact te komen met verschillende Chinese importeurs, zodat het bedrijf de Chinese markt beter leerde kennen. "We hebben berekend dat de hoeveelheid fruit dat per week moet worden verzonden tussen de 7 en 10 containers zal liggen. Dit wordt verspreid over de drie belangrijkste regio's van China en komt tegemoet aan de verschillende kenmerken waar de Chinese consument naar vraagt zoals rijpheid, maat, ruwheid, etc."Mexico is op dit moment de belangrijkste leverancier van avocado's voor China. Mexicaanse avocadoprijzen komen in China neer op $4 tot $5 (€3,34 tot €4,18) FOB per doos van 6 kilo. Mexico exporteert per week gemiddeld 80 containers. "Als de consumptie toeneemt, zal onze export ook toenemen," zegt Ahumada. "Wegens de lange transporttijd van 32 dagen moeten we echter erg voorzichtig zijn."

Om 24 ton netto aan fruit te leveren, moet er zo'n 50 ton worden verwerkt. "95% van het fruit wordt echter alsnog gebruikt, omdat dit fruit wordt geleverd aan markten die dichterbij liggen. De gehele container wordt geleverd met een gemiddeld gehalte aan droge stof van 23% tot 23,7%, zodat het fruit zonder enige problemen aankomt."

"De situatie is op dit moment gunstig. Het land staat meer open voor de consumptie van producten vanuit het buitenland. Dit geldt zelfs voor producten die eerder op de Chinese markt nog onbekend waren. Ook is de Chinese infrastructuur en de logistiek voor avocado's verbeterd. Ook wordt er meer voorlichting aan consumenten gegeven over hoe ze de avocado kunnen consumeren," zegt Rodolfo Ahumada tot slot. 


Voor meer informatie:

Rodolfo Ahumada 
Pacific Fruits S.A.S 
Km. 1 Via Aeropuerto – Rozo Palmira, 
Valle del Cauca, Colombia 
Tel.: +57 314709281 

Publicatiedatum: 19-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: