Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Perry Verstraaten, De Blaeij:

"Hardfruit is nog geen pallethandel"

Tholen - Momenteel is de pluk volop bezig en dat is goed te merken in de verkoop van hardfruit. Volgens Perry Verstraaten van groothandel De Blaeij is er nog niet veel te beleven in de handel van appelen en peren. "Als telers aan het plukken zijn, is de verkoop op de groothandelsmarkt altijd minder. Plukkers in de fruitgebieden nemen dan regelmatig fruit voor heel de buurt mee. Wij merken dat goed."



Nieuwe Jonagold
Hij geeft aan dat er wel kistjes hardfruit weggaan. "Maar het is nog geen pallethandel. Meestal begint dat pas in november een beetje te lopen." Tot vorige week hadden ze nog fruit uit de oude oogst. "Nu hebben we veel nieuwe producten, zoals de Jonagold. Die eindigden het seizoen rond de 60 cent."



Hij verwacht in de peren weinig nieuws dit jaar. "In de appelen zal het mogelijk een ander verhaal worden. Er zijn natuurlijk een stuk minder kilo's. De prijzen liggen hoog. Voor de goede Jonagold wordt tussen de 80 cent en een euro gegeven. Ook Elstar en Boskoop zijn redelijk prijzig. De Conference zitten op een normaal prijsniveau. De Comice-prijzen komen boven de euro uit. Daar was natuurlijk ook een kleinere oogst van."

Voor meer informatie:
Perry Verstraaten
Groothandel de Blaeij
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen (Nederland)
Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (Belgiƫ)
T +31(0)115-613234
F +31(0)115-694943
info@deblaeij.nl
www.deblaeij.nl