Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Negatieve invloed van Marokkaanse watermeloenen op Spaanse sector

Om verschillende redenen loopt de omzet van watermeloenen in het Spaanse seizoen tot nu toe anders dan normaal. Door de lage temperaturen in Europa is de vraag naar watermeloenen gedaald, die doorgaans gelden als een typische zomerfruitsoort.

Tijdens de zomer was de omzet van watermeloenen in Spanje ook al instabiel. Doordat consumenten meer de voorkeur zijn gaan geven aan pitloze watermeloenen, is de omzet afgenomen. Naast het consumentengedrag en het slechte weer is er echter nog een derde reden voor de instabiele omzet, die veel Spaanse telers niet aan zagen komen. De sector in Marokko heeft zijn teeltmethodes aangepast. "Hierdoor hebben Marokkaanse telers voor langere tijd meer productie beschikbaar. Als gevolg hiervan was er meer fruit op de markt, wat direct invloed heeft gehad op de omzet," zegt Juan Giraldo van het teeltbedrijf Al-Andalus Fructus.



Het seizoen is in de regio van Sevilla al tot een einde gekomen. Dit geldt ook voor Portugal, wat een producerend land is dat veel consumptie kent. "In Portugal vraagt men nu steeds meer naar watermeloenen met pit, wat het soort watermeloen is dat daar met name wordt geconsumeerd," legt Giraldo uit.

Tot het einde van het seizoen zal de regio van Castile-La Mancha voornamelijk aan de vraag vanuit Portugal voldoen. "Aan het einde van augustus heb ik watermeloenen gekocht met een prijs van tussen de €0,17 tot €0,20 per kilo," zegt Giraldo.


Voor meer informatie: 
Juan Giraldo
Al-Andalus Fructus
Tel. +34 656 36 58 54

Publicatiedatum: