Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toenemende CO2 uitstoot zorgt voor minder gezonde groenten

Klimaatverandering zorgt voor minder voedingsstoffen in onze gewassen. De toenemende CO2 uitstoot zorgt dat ook onze groenten mee veranderen. De planten nemen CO2 op uit de lucht en zetten deze om in suikers. 

Dit betekent dat we meer suiker binnen krijgen, maar minder proteïnes, ijzer en zink. Honderden miljoenen mensen riskeren bepaalde tekorten op te lopen. Niet alleen mensen, maar ook dieren zullen onder het fenomeen lijden. Het is vrij onbekend dat gewassen minder gezond worden door toenemende CO2 uitstoot, omdat het een onbesproken onderwerp is in de landbouw-, volksgezondheid- of voedingsgemeenschappen. 

Publicatiedatum: