Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zwitserland: veel vraag naar bio-kruiden deze zomer

In de afgelopen vijf jaar werden biologische kruiden steeds populairder. De biologische kruiden waarmee in de Zwitserse retailsector de grootste omzet werd gehaald, zijn basilicum, peterselie en munt.
Hierbij werd gekeken naar de retailomzet van gesneden kruiden en potplanten, echter niet naar gedroogde kruiden. Aangezien het gewicht van deze categorie zeer verschillend is, wordt er in de navolgende tekst niet op de hoeveelheid maar op de omzet gefocust.Top 5 kruiden met de grootste omzet
Van alle biokruiden die in de Zwitserse retail verkocht worden, geeft men het meeste uit aan basilicum. Daarna volgen peterselie, munt, bieslook en tijm. Deze kruidensoorten hebben tot 2015 in grote mate bijgedragen aan de omzetgroei bij kruiden. In 2016 werd er daarentegen iets minder omzet behaald met basilicum, peterselie en bieslook dan in het voorgaande jaar. Ook in het eerste halfjaar van 2017 lag de omzet die behaald werd met basilicum en peterselie lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. Bij de andere kruiden was er in het eerste halfjaar van 2017 ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016 juist wel sprake van een omzetstijging.

Biokruiden vooral populair in de zomer
Bij kruiden werd in 2016 gemiddeld 30% van de omzet met biologische producten verdiend. Munt en tijm hadden zelfs bio-omzetaandelen van 54% c.q. 51%.
Het biologisch aandeel is echter zeer seizoensafhankelijk, want kruiden worden veel meer in de zomer gekocht dan in de winter. Alleen peterselie wordt ook in de winter regelmatig in grotere hoeveelheden aangeboden.

Publicatiedatum: 18-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: