Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
In Polen worden stabiele frambozenprijzen genoteerd

Het frambozenseizoen gaat door en volgens officiële data van groothandelaren zijn de prijzen van frambozen redelijk stabiel hoewel de prijzen van frambozen voor verwerking zijn gestegen.

Op de markt in Warschau is de maximumprijs van frambozen met 1 zloty afgenomen. Op dit moment kosten ze 8-14 zloty (€1,87-3,27) per kilo. Ook in Kalisz, in Centraal Polen, zijn de prijzen van frambozen gedaald. Waar consumenten vorige week nog tussen de 10-12 zloty (€2,34-2,80) per kilo moesten betalen, is dit nu 8 zloty (€1,87). Alleen in supermarkten in Rzeszów zijn de prijzen van frambozen gestegen. Op dit moment worden ze verkocht voor 12 zloty (€2,80) per kilo, tegenover 10 zloty (€2,34) per kilo de week ervoor. Op de rest van de markten zijn de prijzen van frambozen stabiel gebleven, hoewel het na enkele regenachtige dagen wel mogelijk is dat de prijs wat zal gaan dalen. 

Volgens het economisch instituut IERiGZ zijn de prijzen van frambozen die gebruikt worden om in te vriezen toegenomen sinds de week ervoor. Deze prijzen zijn echter bijna gelijk aan die in het vorige seizoen en zelfs iets hoger. 

Deze analyse is gebaseerd op de officiële prijzen van groothandelaren en supermarkten op 7-8 augustus en data van het Institute of Agricultural and Food Economics. 


Publicatiedatum: 19-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: