Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Zakendoen in China is niet zo moeilijk als wel wordt gedacht"

Dankzij de huidige groei van de Chinese economie groeit de vraag naar importfruit. De laatste vijf jaar heeft China druiven, sinaasappelen, citrus en granaatappelen uit landen over de hele wereld ge´mporteerd. De komende jaren zullen naar verwachting ook andere fruitsoorten toegang tot deze markt krijgen. 

"De sinaasappelexport naar China groeit de laatste paar jaar gestaag omdat er in dit land een nagenoeg onverzadigbare vraag naar Egyptisch citrus bestaat. Ons bedrijf was ÚÚn van de pioniers in de export van sinaasappelen naar China. Momenteel zien we echter dat veel bedrijven proberen voet aan de grond te krijgen op deze markt. We zijn al vier jaar actief in China, met name in de grote steden zoals Shanghai en Qingdao. Onze producten zijn in andere steden echter ook niet onopgemerkt gebleven dus we denken binnenkort uit te kunnen breiden," legt exportmanager Wael Soliman van Horizon Farms uit. 
 


Soliman voegt er aan toe dat het zakendoen in China niet zou moeilijk is als weleens wordt gedacht. "Een bedrijf dat de Chinese markt betreedt moet weten waar deze markt op zit te wachten. Momenteel bestaat er bijvoorbeeld een trend voor premium sinaasappelen onder Chinese importeurs maar is er eveneens een toenemende vraag naar tweede keus sinaasappelen voor de meer prijsgevoelige markt. Om de handel vlot te laten verlopen is het belangrijk dat de importeur overtuigd is van de kwaliteit van Egyptisch citrus."

De goede handelsrelatie tussen China en Egypte zal blijven floreren en er zullen de komende jaren steeds meer soorten ge´mporteerd fruit op de Chinese markt ge´ntroduceerd worden.  

Voor meer informatie:
Wael Soliman
Horizon Farms (Egypt)
Tel: 00202-285-42022
Mob: 0020101-0503491


Publicatiedatum: 18-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: