Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Goede vooruitzichten voor Peruaans mangoseizoen

Het Peruaanse mangoseizoen begint pas in november. Op basis van de bloei kan echter nu al geconcludeerd worden dat de productie dit seizoen vergelijkbaar zal zijn met die van vorig jaar. "Ons seizoen loopt van november tot maart. Voorlopig zijn de vooruitzichten goed dankzij de goede bloei. Als dit zo blijft dan zullen de volumes gelijk zijn aan die van vorig jaar, toen we 7.909 containers van 20 ton geëxporteerd hebben," vertelt Juan Carlos Rivera, van de Peruvian Association of Mango Producers and Exporteurs (APEM). 

De meeste containers worden naar Europa geëxporteerd. "Europa is goed voor 55% van de export, nog eens 35% gaat naar de Verenigde Staten en de resterende 10% is bestemd voor Nieuw-Zeeland, Chili, Japan, Korea en China. De Aziatische markt wordt steeds belangrijker voor Peruaanse mango's. Kent is de meest geteelde en geëxporteerde mango in het land omdat het ras zeer geschikt is voor het klimaat in Peru en daarbij ook nog eens bestand is tegen lange transittijden," vervolgt Rivera. 

Rivera vindt niet dat er sprake is van serieuze concurrentie op de exportmarkten. "Wanneer onze mango's de Europese markt bereiken, is er ook product uit Brazilië op de markt en Ecuador levert grote volumes aan de Amerikaanse markt. Toch is de vraag doorgaans zo sterk dat onze exportvolumes elkaar aanvullen."

"De vraag naar mango neemt voortdurend toe. Op de Europese markt komt dit onder meer door het 'ready-to-eat' concept. De import van eetrijpe mango's neemt dan ook toe. Dit concept maakt het eenvoudiger voor de consument om te bepalen wanneer het fruit geschikt is om gegeten te worden. We proberen de eetrijpe mango's ook in de Verenigde Staten te introduceren, omdat we denken dat de consumptie hierdoor zal groeien," aldus Rivera. 


Voor meer informatie:
Juan Carlos Rivera
APEM - Peruvian Association of Mango Producers and Exporters
Peru
E: info@peruvianmango.org
www.peruvianmango.org

Publicatiedatum: 18-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: