Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede vooruitzichten voor Peruaans mangoseizoen

Het Peruaanse mangoseizoen begint pas in november. Op basis van de bloei kan echter nu al geconcludeerd worden dat de productie dit seizoen vergelijkbaar zal zijn met die van vorig jaar. "Ons seizoen loopt van november tot maart. Voorlopig zijn de vooruitzichten goed dankzij de goede bloei. Als dit zo blijft dan zullen de volumes gelijk zijn aan die van vorig jaar, toen we 7.909 containers van 20 ton geëxporteerd hebben," vertelt Juan Carlos Rivera, van de Peruvian Association of Mango Producers and Exporteurs (APEM). 

De meeste containers worden naar Europa geëxporteerd. "Europa is goed voor 55% van de export, nog eens 35% gaat naar de Verenigde Staten en de resterende 10% is bestemd voor Nieuw-Zeeland, Chili, Japan, Korea en China. De Aziatische markt wordt steeds belangrijker voor Peruaanse mango's. Kent is de meest geteelde en geëxporteerde mango in het land omdat het ras zeer geschikt is voor het klimaat in Peru en daarbij ook nog eens bestand is tegen lange transittijden," vervolgt Rivera. 

Rivera vindt niet dat er sprake is van serieuze concurrentie op de exportmarkten. "Wanneer onze mango's de Europese markt bereiken, is er ook product uit Brazilië op de markt en Ecuador levert grote volumes aan de Amerikaanse markt. Toch is de vraag doorgaans zo sterk dat onze exportvolumes elkaar aanvullen."

"De vraag naar mango neemt voortdurend toe. Op de Europese markt komt dit onder meer door het 'ready-to-eat' concept. De import van eetrijpe mango's neemt dan ook toe. Dit concept maakt het eenvoudiger voor de consument om te bepalen wanneer het fruit geschikt is om gegeten te worden. We proberen de eetrijpe mango's ook in de Verenigde Staten te introduceren, omdat we denken dat de consumptie hierdoor zal groeien," aldus Rivera. 


Voor meer informatie:
Juan Carlos Rivera
APEM - Peruvian Association of Mango Producers and Exporters
Peru
E: info@peruvianmango.org
www.peruvianmango.org
Publicatiedatum: