Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Swazilands eerste rechtstreekse verscheping van container met avocado's naar GB geslaagd

Dankzij een unieke samenwerking tussen AGF-producent Halls, een teler uit Hill Estate en LCL Logistics heeft de eerste 'deur tot deur' containervracht avocado's uit Swaziland zijn bestemming in het Verenigd Koninkrijk onlangs veilig bereikt.


Halls en zijn partner Hill Estate hebben samengewerkt om de bereikbaarheid van het nieuwe pakstation van Hill Estate, dat gevestigd in een een zeer afgelegen regio van Swaziland, te verbeteren.

De bedrijven hebben hun toegewijde partner LCL Logistics om advies gevraagd om de wegen aan te passen zodat de veiligheid van het vrachtvervoer in deze bergachtige streek gegarandeerd kon worden.


David Meyer van Hill Estate laat weten dat Swaziland een primeur heeft met dit eerste rechtstreekse avocadotransport naar Europa. "We hebben deze mijlpaal kunnen bereiken dankzij de steun van onze partners Halls en LCL," aldus Meyer. 

Het familiebedrijf van Meyer vestigde zich tientallen jaren geleden op het platteland van Swaziland. Inmiddels is Hill Estate uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat voorziet in een duurzaam bestaan voor veel gezinnen binnen de lokale gemeenschap.


Uiteindelijk zorgt de samenwerking er ook voor dat de avocado's uit Swaziland de Europese markt zo vers mogelijk bereiken, wat te danken is aan het betere koelketenbeheer en de kosteneffectieve, directe route naar de markt. 

Voor meer informatie:
Craig Lewis
Tel: +27 (0) 13 753 5700

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018