Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Swazilands eerste rechtstreekse verscheping van container met avocado's naar GB geslaagd

Dankzij een unieke samenwerking tussen AGF-producent Halls, een teler uit Hill Estate en LCL Logistics heeft de eerste 'deur tot deur' containervracht avocado's uit Swaziland zijn bestemming in het Verenigd Koninkrijk onlangs veilig bereikt.


Halls en zijn partner Hill Estate hebben samengewerkt om de bereikbaarheid van het nieuwe pakstation van Hill Estate, dat gevestigd in een een zeer afgelegen regio van Swaziland, te verbeteren.

De bedrijven hebben hun toegewijde partner LCL Logistics om advies gevraagd om de wegen aan te passen zodat de veiligheid van het vrachtvervoer in deze bergachtige streek gegarandeerd kon worden.


David Meyer van Hill Estate laat weten dat Swaziland een primeur heeft met dit eerste rechtstreekse avocadotransport naar Europa. "We hebben deze mijlpaal kunnen bereiken dankzij de steun van onze partners Halls en LCL," aldus Meyer. 

Het familiebedrijf van Meyer vestigde zich tientallen jaren geleden op het platteland van Swaziland. Inmiddels is Hill Estate uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat voorziet in een duurzaam bestaan voor veel gezinnen binnen de lokale gemeenschap.


Uiteindelijk zorgt de samenwerking er ook voor dat de avocado's uit Swaziland de Europese markt zo vers mogelijk bereiken, wat te danken is aan het betere koelketenbeheer en de kosteneffectieve, directe route naar de markt. 

Voor meer informatie:
Craig Lewis
Tel: +27 (0) 13 753 5700
Publicatiedatum: