Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fors lagere appeloogst in Ontario

Veel appelteeltgebieden in het Canadese Ontario kampten in 2016 met droge omstandigheden en hierdoor zal de appeloogst dit seizoen zo'n 20% lager zijn dan die van vorig jaar.


"Onze appelbomen zijn vorige jaar aan extreme droogte blootgesteld en hebben geen kans gekregen om te herstellen," vertelt appelteler Charles Stevens. "Alle neerslag die er dit jaar is gevallen, zal echter zorgen voor grote maten, een goede kleuring en hoge kwaliteit."

Consumenten zullen misschien appelen met kleine deukjes tegenkomen die het gevolg zijn van hagelschade. Deze beschadigingen doen echter niets af aan de smaak van het fruit. Enkele vroege rassen zijn al op de markt. Telers zullen hun grootste volumes echter begin september plukken. 

Stevens raadt consumenten aan om dit seizoen uit te kijken naar de Ambrosia appel. Dit relatief nieuwe ras werd bij toeval door een Canadese appelteler in British Columbia ontdekt. Het is een grote, sappige appel, die perfect is als handappel. "Ambrosia is het zoetste appelras dat we hier in Ontario telen en het is een puur Canadees product," voegt Stevens er aan toe. 

In Ontario worden op een areaal van 6.070 hectare ongeveer 15 verschillende appelrassen geproduceerd. De waarde van de appelproductie in de provincie Ontario bedraagt zo'n 41,3 miljoen. 


Voor meer informatie:
Ontario Apple Growers
Tel: +1 905-259-5279 
Publicatiedatum: