Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lidl Zweden groeit 7,5%

Aldi koopt 77% in bij Britse leveranciers

Verenigd Koninkrijk: Tesco tempert prijsstijgingen
Uit de laatste gegevens blijkt dat Tesco zijn prijsstijgingen vorige maand gematigd heeft omdat de retailer concurrerender prijzen wil bieden dan zijn rechtstreekse concurrenten. In augustus daalde de prijsinflatie naar 1,4%, ten opzichte van 4,1% in juli, zo tonen cijfers van UBS aan. "Als Tesco zo opnieuw marges wilde creëren dan was deze poging geen lang leven beschoren," legt foodanalist Daniel Ekstein van UBS uit. "In augustus herstelde de trend dat Tesco aanzienlijk minder inflatoir dan zijn vier grote concurrenten was. "Wanneer men kijkt naar het gemiddelde van de laatste drie maanden dan lag de inflatie bij Tesco 2,4% onder het UBS gemiddelde voor de sector dat 2,9% bedraagt. (cityam.com

Italiaanse Megamark opent 'Stammibene' winkel in Puglia
De Italiaanse regionale kruideniersketen Megamark Group heeft het nieuw winkelconcept voor versproducten Stammibene geïntroduceerd in de stad Bari, in de regio Puglia, laat Gdoweek weten. De nieuwe winkel is uitgerust met een keuken, verticale moestuin en met gras begroeide eettafels voor de klanten, evenals een bar waar zoete en hartige ontbijtgerechten geserveerd worden. Via de website van de winkel www.stammi-bene.it hebben 100 'smaakambassadeurs' bijgedragen aan de ontwikkeling van de markt door suggesties en meningen te geven over de aankleding, menu's, sfeer en bediening. (esmmagazine.com

Aldi koopt 77% in via Britse leveranciers
Volgens een rapport van het Centre for Economics and Business Reseacht heeft Aldi de economie in het Verenigd Koninkrijk in 2016 €9,5 miljard opgeleverd. Dit cijfer werd gegenereerd door het creëren van banen, uitgaven bij Britse ondernemingen, belastinginkomsten en kapitaalinvesteringen en zal naar verwachting tegen 2022 verder gegroeid zijn naar €12,8 miljard, wanneer Aldi zijn doelstelling van 1.000 winkels in het Verenigd Koninkrijk zal hebben gerealiseerd. Het rapport meldt dat deze toename deels te danken is aan het feit dat Aldi zo veel mogelijk producten inkoopt die in het Verenigd Koninkrijk gemaakt of geproduceerd worden. De keten genereert 77% van zijn omzet uit producten die het bij Britse leveranciers inkoopt. (esmmagazine.com

Lidl Zweden: 7,5% groei in 2016/17

Lidl Zweden heeft een groei van 7,5% doorgemaakt naar €936,5 miljoen, hoewel het bedrijfsresultaat met 45,8% daalde naar €5,1 miljoen. Manager Johannes Fieber van Lidl Zweden gaf als commentaar dat het bedrijf sneller blijft groeien dan de rest van de dagelijkse sector. "Onze strategische doelstelling om nieuwe winkels te openen en in te zetten op duurzaamheid, worden gewaardeerd door onze klanten. We zien dat nieuwe groepen consumenten ons weten te vinden en tevreden zijn over het kwaliteitsassortiment dat wij hun tegen de beste prijzen aan kunnen bieden. De ontwikkeling van onze winst verloopt volgens plan en is het resultaat van een grootschalige uitbreiding. Lidl hoopt in 2020 20 winkels geopend te hebben en voor de langere termijn ligt de doelstelling op 300 winkels. (igd.com)

Australië: Woolworths onthult landelijke dienst 'Pick Up'
Woolworths heeft een nieuw wapen in de strijd om de klant gelanceerd door een landelijke 'click-and-collect' boodschappenservice te introduceren. De retailer zal deze dienst op 970 locaties in heel Australië aan gaan bieden. (heraldsun.com.au)

Aldi genereert €443 miljoen voor Schotland
Aldi draagt voor ruim €443 miljoen bij aan het bruto nationaal product van de Schotse economie, zo blijkt uit een rapport dat werd gepubliceerd door het CEBR (Centre for Economics and Business Research). Aldi koopt momenteel bij 80 Schotse leveranciers in, die 22% van de producten van de retailer leveren. (thetimes.co.uk

Belgische Delhaize benoemt nieuwe directeur
De Belgische retailer heeft Xavier Piesvaux per 11 september benoemd als nieuwe directeur. Piesvaux volgt Denis Knoops op en heeft 27 jaar ervaring in de retailbranche, waar hij onder meer werkzaam was al vicedirecteur van Walmart Canada en als directeur van de Roemeense retailketen Mag Image.  (esmmagazine.com)

Singapore: Sheng Siong zoekt nieuwe winkellocaties.

Klik hier om het hele artikel te lezen. 

FMI zet vaart achter retailverzekeringsproject
Het Food Marketing Institute (FMI) is de samenwerking aangegaan met verzekeraar Berrian Insurance Group, onderdeel van de Leavitt Group om het exclusieve verzekeringsprogramma RevenueShield te promoten dat de potentiële risico's van kruideniers en supply-chainpartners dekt met betrekking tot verse bereide retailproducten en de productie van huismerken. (progressivegrocer.com)

Verenigde Staten: Walmart kiest voor reorganisatie
Walmart reorganiseert zijn Amerikaanse bedrijfsvoering door de grootschalige winkelactiviteiten te vereenvoudigen in een poging te kunnen blijven groeien en concurreren tegen bedrijven zoals Amazon.com. De achterliggende gedachte is om sneller op veranderingen in te kunnen spelen en beter te communiceren, laat woordvoerder Kory Lundberg weten. De retailer zal zijn Amerikaanse activiteiten in vier divisies onderbrengen, in plaats van in de huidige zes, die alle vier door een vicedirecteur aangestuurd zullen worden. (Bloomberg)

Canada: Metro's online boodschappendienst wordt ook in de stad Quebec geïntroduceerd
Bijna een jaar na de lancering van zijn online boodschappen thuisbezorgdienst in Montreal heeft Metro deze dienst uitgebreid naar de stad Quebec. (canadiangrocer.com)

Walmart Canada lanceert online boodschappen Pickup dienst
Walmart Canada heeft aan gekondigd een nieuwe en gebruiksvriendelijke online Pick up dienst te introduceren, waarbij de klanten hun boodschappen online via Walmart.ca kunnen doen om deze vervolgens op één van de voorlopig zeven locaties af te halen. De dienst wordt vanaf deze maand in grote steden aangeboden. (markets.businessinsider.com)

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018