Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ataullfo Echezarreta - Argarden Imports

"25 containers Argentijnse citroenen naar VK"

De Argentijnse citroenensector haalt voordeel uit de maanden waarin Spanje en Turkije geen citroenen kunnen produceren voor de export naar verschillende Europese landen. "Het zou niet handig zijn als we ons niet op de seizoenen van deze landen af zouden stemmen. Ook zouden de logistieke kosten dan erg hoog uitvallen," zegt Ataulfo ​​Echezarreta van Argarden Imports. 

Argarden Imports is een Brits bedrijf met zijn eigen productie in Argentinië. Het bedrijf heeft een Europees kantoor, waarvandaan de citroenen worden geleverd aan zowel Britse klanten als klanten in andere delen van Europa. De Britse markt neemt op deze manier in drie maanden tijd ongeveer 25 containers Argentijnse citroenen op. 



Argarden Imports heeft in dit seizoen de citroenenexport uit weten te breiden. De reden hiervoor is dat de oogsten in zowel Spanje als Turkije later dan normaal begonnen. Hoewel de oogst nog niet is afgelopen, kan Echezarreta nu al zeggen dat de gemiddelde prijs voor de citroenen neer komt op tussen de £17 en £18 (tussen de €18,73 en €19,83) per doos van 15 kilo. "Aan de ene kant hebben we te maken met logistieke kosten die erg hoog kunnen worden, omdat logistieke bedrijven hun tarieven baseren op vraag en aanbod. Aan de andere kant hebben onze citroenen wel een premiumkwaliteit," zegt Echezarreta tot slot. 

Voor meer informatie: 
Ataulfo Echezarreta
Argarden Imports / Jabulissa
Tel.: +44 07527398841 
Publicatiedatum: