Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Carrefour breidt "Bon App!"-concept uit

Aldi investeerde €700 mln in Ierse tuinbouw

Spar benoemt nieuwe directeur in China
Spar International heeft per direct Jerome Chevrier benoemd tot nieuwe directeur van Spar China. Chevrier woont al ruim 20 jaar in China, waar hij meerdere directiefuncties heeft vervuld in de retailsector. (esmmagazine.com)

Carrefour breidt "Bon App!"-concept uit

Carrefour gaat zijn "Bon App!"-winkelconcept uitbreiden. Het food-to-go-concept, waarvan de naam een afkorting is voor "bon appétit", werd twee jaar geleden geïntroduceerd. De eerste winkels werden in 2015 geopend in Parijs, waarna in mei van dit jaar een aantal nieuwe vestigingen volgens dit concept werden geopend in andere Franse steden. Voor het eind van het jaar moeten er meer "Bon App!"-winkels in bedrijf zijn. (esmmagazine.com)

China: E-Mart-vestigingen worden mogelijk overgenomen
De Zuid-Koreaanse discountketen E-Mart is in gesprek met de Thaise Charoen Pokphand Group voor de overname van vijf overgebleven E-Martwinkels in China. In mei van dit jaar kondigde E-Mart aan dat de keten zich voor het einde van 2017 uit China terug wilde trekken. In de afgelopen jaren heeft E-Mart in China met grote moeite met winst kunnen draaien en werd de schaal van de keten sinds 2011 geleidelijk aan verkleind. (igd.com)

Aldi investeerde €700 mln in Ierse landbouw
In 2016 heeft Aldi fors bijgedragen aan het genereren van de €1 miljard aan het Ierse bruto nationaal product van dat jaar. Aldi deed dit door banen te creëren, meer te investeren in Ierse ondernemingen en belastingbijdrages. Dit blijkt uit een verslag van het onderzoeksbureau Cebr, dat de opkomst in Ierland van Aldi sinds 1999 in kaart heeft gebracht. Op dit moment heeft Aldi in Ierland 129 winkels verspreid over alle 26 regio's van het land. Ook heeft Aldi twee distributiecentra in Naas en Mitchelstown. (businessworld.ie

Lagere Whole Foods-prijzen leiden tot meer winkelverkeer

Nadat Whole Foods door Amazon werd overgenomen, voerde Amazon direct een aantal forse prijsverlagingen in. Dit heeft geleid tot een toename in winkelverkeer van 25%. Dit blijkt uit een verslag van Foursquare Labs Inc., dat statistieken heeft verzameld van de eerste twee dagen nadat Amazon de overname van de keten had voltooid. De informatie was afkomstig van de mobiele apps die consumenten voor de boodschappen hebben gebruikt. Deze informatie werd vervolgens vergeleken met de informatie van een week daarvoor. (Bloomberg)

Tesco-concurrenten kritisch op toezichthouder wegens overname

Concurrenten van Tesco zijn bang dat de overname van de groothandelaar Booker van £3,7 miljard (€4,1 miljard) mogelijk leidt tot een instabiele supermarktsector en sterk verminderde concurrentie. Bestway Cash & Carry, dat een omzet heeft van £2,3 miljard (€2,5 miljard) en half zo groot is als Booker, is erg kritisch over de overname. Het bedrijf beschuldigt de Britse mededingingsautoriteit ervan dat de toezichthouder faalt in het correct beoordelen van de overname. (thisismoney.co.uk)

Lotte blijft in China actief

De Zuid-Koreaanse Lotte Group heeft nooit overwogen om zich uit de Chinese markt terug te trekken. Dat zegt een directielid van Lotte China in een interview met de Global Times. Het directielid, die anoniem wilde blijven, ontkent de berichten in de media dat het bedrijf al zijn retailactiviteiten in China zou staken. De anonieme bron gaf echter ook toe dat als de huidige moeilijke situatie van het bedrijf aanhoudt en er forse verliezen worden gemaakt, er veranderingen zullen worden doorgevoerd. (globaltimes.cn)

Fysieke winkels hebben grootste aandeel in VS
Discountwinkels en traditionele supermarkten hebben in de Amerikaanse supermarktsector op dit moment nog steeds het grootste marktaandeel. 99% van alle volwassen consumenten kopen minstens een deel van hun boodschappen in dit soort winkels. Dit blijkt uit een onderzoek van de International Council of Shopping Centers. De belangrijkste redenen die door de consumenten worden genoemd om in fysieke winkels boodschappen te doen, komen neer op directe toegang tot producten (71%), de mogelijkheid zelf de versproducten te kunnen kiezen (70%) en de mogelijkheid om persoonlijk alle andere producten te kunnen zien (69%). (chainstoreage.com)

Fresh Market krijgt nieuwe CEO
The Fresh Market heeft Larry Appel per direct benoemd tot de nieuwe CEO van het bedrijf. Appel heeft bijna 30 jaar ervaring in retail. Zijn vorige functie was als CEO van Skeeter Snacks. Verder was hij van 2002 tot 2012 werkzaam in verschillende functies werkzaam als directielid bij de keten Winn-Dixie en als onderdirecteur bij The Home Depot. (chainstoreage.com)

Kroger staakt geding tegen Lidl

Kroger ziet af van zijn rechtszaak tegen Lidl omtrent huismerken, aldus Coupons in the News. De twee partijen besloten samen tot een "dismiss with prejudice", wat betekent dat beide partijen aangeven niet meer op de zaak terug te komen. Dit betekent ook dat Kroger geen rechtszaak meer aan mag spannen wegens toekomstige soortgelijke situaties. (fooddive.com)

De populairste ketens per Amerikaanse staat

Het bedrijf achter de app Foursquare heeft onderzoek gedaan naar het koopgedrag van de gebruikers van de app. Op deze manier is een lijst samengesteld van de meest bezochte supermarkten per Amerikaanse staat.
Klik hier om de lijst te zien.

Publicatiedatum: 13-9-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: