Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Exporteurs Ecuador betalen tot €10,85 voor doos bananen

El Carmen is één van de grootste bananenteeltgebieden in Ecuador. 80% van de bananen uit deze regio wordt naar de Verenigde Staten en Europa geëxporteerd. Het overige deel wordt op de lokale markt afgezet. 

Als gevolg van het gebrek aan irrigatie is de productie deze zomer lager geweest. Deze lagere productie levert telers nu echter toch voordeel op omdat de prijzen flink gestegen zijn. 

De vastgestelde exportwaarde van een doos bananen ligt op €6,00 maar benadert momenteel de €10,85. Teler Wilmer Valencia teelt bananen op 12 hectare en is zeer tevreden over de prijzen. Hij is van plan de irrigatie te verbeteren zodat hij zijn productie kan verhogen. 

Volgens Luis Loor, van de National Federation of Platain Producers, is deze situatie normaal gedurende deze maanden van het jaar. "We zouden graag meer produceren nu de beste prijzen betaald worden." Loor vertelt dat de prijzen vanaf augustus tot aan november stijgen. Ondanks de lagere productie, is het een gunstige tijd voor de sector met de beste marktprijzen van de laatste 40 jaar. Een doos bananen voor de directe verkoop brengt meer op dan één voor de export," laat hij weten. 


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018