Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse appelmarkt blijft nog twee maanden rustig

In Girona (CataloniŽ) verloopt de productie over het algemeen naar tevredenheid. De regio verwacht 79 miljoen kilo appelen te oogsten, een hoeveelheid die, op een lichte daling van 2% na, vrijwel vergelijkbaar is met dat van vorig seizoen. 

"Het is momenteel zeer rustig op de markt en er zijn ook nog voorraden van vorig seizoen. We denken dat deze over ongeveer twee maanden uitverkocht zullen zijn. De prijzen van appelen die we aan grote retailers verkopen, zijn hetzelfde als vorig seizoen deze tijd," laten bronnen van PGI Poma de Girona weten. 

Voor Golden appelen worden de laagste prijzen betaald en gezien het feit dat de opbrengst dit seizoen lager was, zullen de inkomsten voor telers van deze rassen naar verwachting tegenvallen. 

Het is nog te vroeg om exact te bepalen hoe de markt zal reageren omdat in Frankrijk en ItaliŽ de appelen nog geoogst moeten worden. "We moeten ook nog afwachten wat de gevolgen van de vorst op de kwaliteit zullen zijn," aldus Poma de Girona. 

"De productie van Gala appelen zal hoger zijn dan verwacht omdat de weersomstandigheden op wat vorst na gunstig waren. De productie van Golden rassen zal echter kleiner zijn met meer middelgrote en kleine maten. De oogst Amerikaanse rode appelen zal normaal uitvallen, evenals die van Granny Smith en Fuji met appelen van hoge kwaliteit en veel goede maten. Qua kwaliteit springen Pink Lady appelen er dit jaar echt bovenuit met nagenoeg geen verliezen."

"We hebben dit seizoen eigenlijk geen problemen gehad en de hagel heeft geen schade aan kunnen richten omdat 70% van de productie beschermd wordt door middel van anti-hagelnetten."


Publicatiedatum: 13-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: