Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kleiner areaal zoete aardappelen in Noord-Carolina

De lage prijzen voor zoete aardappelen op de retailmarkt hebben er toe geleid dat telers hun areaal dit jaar verkleind hebben. "Het areaal is met 10% gekrompen," legt Steven Ceccarelli van Farm Fresh Produce uit. Hij vertelt dat het areaal vorig jaar ruim 40.468 hectare bedroeg maar dit jaar slechts 32.274 tot 36.421 hectare. 


Farm Fresh Produce is op dinsdag 11 september begonnen aan het rooien, voordat het voorspelde neerslaggebied van orkaan Irma de staat Noord-Carolina bereikt. 

De prijzen van en vraag naar zoete aardappelen vanuit de verwerkende industrie zijn daarentegen wel aantrekkelijk. "Om deze reden hebben veel telers er voor gekozen om voor verwerkers te gaan produceren. Door het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen, zijn de inputkosten voor telers gedaald hetgeen volgens Steven voor velen een extra stimulans is geweest om voor de verwerkende industrie te gaan produceren. 


Farm Fresh Produce bezig met het rooien van de zoete aardappelen alvorens orkaan Irma de staat bereikt

"Tot dusver hebben we hier in Noord-Carolina een prima groeiseizoen gehad. Steven voegt er aan toe dat het weer hierbij een belangrijke rol speelt. Farm Fresh Produce is vorige week al begonnen met de rooien maar moest hiermee stoppen vanwege de regen. 

"We maken ons wel wat zorgen omdat we in de nasleep van orkaan Irma grote kans lopen dat er nog meer neerslag zal vallen," legt Steven uit. 
 


Farm Fresh Produce bezig met het rooien van zoete aardappelen

Noord-Carolina ligt weliswaar niet op de directe route van de orkaan maar kan desondanks te maken krijgen met slechte weersomstandigheden omdat de storm een diameter van ruim 640 kilometer heeft. 

"Zelfs als we door zware meerslag getroffen worden, zullen we onze trouwe klantenbestand toch een product van goede kwaliteit kunnen leveren," verzekert Steven Ceccarelli. 

Voor meer informatie:
Steven Ceccarelli
Farm Fresh Produce Inc.
Tel: +1 910 920 9871
Toll Free Phone (USA & Canada): +1 800 606 9267
steven@farm-fresh-produce.com
www.farm-fresh-produce.com


Publicatiedatum: 13-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: