Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

William Willems, Central Fruit:

"Nadorcott zijn echt superclementijntjes"

Tholen - Nadorcott is een populair Clementineras in België. "Voor ons is het seizoen een stuk belangrijker geworden door deze variëteit. Vroeger deden we af en toe 'iets'. De laatste jaren hebben we vanaf augustus een constante aanvoer. We voeren dat ook in onder ons merk Cibel en dat is een succes. Het zijn dan ook echt superclementijntjes. Het zijn echte plaatjes, ze lijken wel geschilderd. Ze zijn mooi gekleurd en bijzonder goed van eten", vertelt William Willems van Central Fruit - Group A. de Witte. Steekt erbovenuit

Volgens hem is Nadorcott de beste easy peeler. "Onder de easypeelers krijgt de Nadorcott van mij een flinke 9 op 10. Dat steekt dan toch wel boven de rest uit. Wij maken mooie prijzen voor het fruit en de consument is ook bereid om een hogere prijs te betalen. Het bewijst ook dat dit fruit van superkwaliteit is."

ZA en Spanje
Vanuit Zuid-Afrika wordt de Nadorcott twee maanden ingevoerd. "Naargelang de mogelijkheden kunnen we er tot eind september van leveren. Dan start het Spaanse seizoen met bladclementines en en dit sluit mooi op elkaar aan. Wij voeren zowel uit Zuid-Afrika als uit Spanje in onder het merk Cibel en dat wekt vertrouwen op bij de klant. Zij weten ook dat wij niets invoeren onder Cibel waar we zelf niet 100% achter staan." Hij geeft aan dat dit ook een bepaalde rust geeft in het maken van programma's.

Seizoenen
Er zijn altijd periodes waar de vraag naar mandarijnen en clementines laag ligt. "April, mei, juni en juli zijn de maanden waar er veel meer ander fruit in de hoofdrol staat, zoals steenfruit en meloenen. Dan ligt het 'soft citrus' toch altijd even in de vergeethoek." Hij vindt dat we dit ook niet moeten gaan forceren. "Er moet voldoende rotatie zijn en daarnaast zijn de Belgen nog wat meer seizoensgebonden. In Nederland is dat minder. Daar wordt eerder standaard dat easypeelers 12 maanden op een jaar beschikbaar zijn."

Uitbreiding
In easypeelers wordt de laatste jaren wereldwijd uitgebreid in areaal. "Daar moeten men wel mee uitkijken. Natuurlijk zijn we blij geweest met bepaalde ontwikkelingen, zoals die toevoeging van de Nadorcott. Ik zou niet te veel uitbreiden en pushen in deze markt. In andere maanden zijn weer andere artikelen in het seizoen. In België zie ik het in ieder geval niet gebeuren dat ze 12 maand constant easypeelers eten. We moeten de seizoenen in ere houden."Zuid-Afrikaanse seizoen
Hij vat het Zuid-Afrikaanse seizoen als volgt samen. "In het begin waren er flinke tekorten vanwege de droogte. Het was een stroeve en late start. Het tweede deel verloopt normaler in de aanvoer, maar de markten blijven toch vrij positief. We kunnen de handel op een normale manier kwijt. Toch moeten we naar het einde niet euforisch gaan doen. "Het is vrij rustig op de markten en ook al is er wat minder overstock, ik hou er toch van om te blijven verkopen. We moeten zeker niet te lang speculeren, Spanje komt ook vroeger dan vorig jaar. Voor dat seizoen zijn de verwachtingen goed."

Voor meer informatie:
Central Fruit
William Willems
william@centralfruit.be
+32 - (0)496/80.86.09

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018