Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kenneth Meyer, Natural Tropic:

"Spaanse thuismarkt steeds groter voor mango's en avocado's"

Tholen - Bij het Spaanse productiebedrijf Natural Tropic is het seizoen van de Osteen-mango's weer losgebarsten. "Ik verwacht dat we in Spanje ongeveer hetzelfde volume tot onze beschikking hebben als afgelopen jaar. Kwalitatief staan de plantages er uitstekend voor", vertelt Kenneth Meyer.



"De prijzen van de Spaanse mango's liggen bij de start van het seizoen altijd wat hoger dan het product uit Israël en Senegal, dus dat is altijd wat wennen voor de afnemers, maar je ziet dat de prijzen nu al een beetje gedaald zijn naar een niveau tussen de 8,50 en 9,50 euro voor de conventionele mango's en 9,50-10,50 euro voor de biologische mango's. Traditioneel zie je de prijs vanaf het begin van het seizoen wat wegzakken, waarna die medio oktober weer zijn weg omhoog vindt", vertelt Kenneth.



Natural Tropic investeert fors in de aanplant van nieuwe mango's. Het areaal van het bedrijf bestaat inmiddels uit zo'n zestig hectare biologische en 70 hectare conventionele teelt, van zowel eigen als gehuurde velden. "Onze klanten zijn voornamelijk gevestigd in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, maar ook de Spaanse thuismarkt voor mango's en avocado's zie je met het jaar aantrekken. Nu zitten we nog in de importavocado's, maar we starten het eind van de maand ook met Bacon-avocado's, gevolgd door Fuerte medio oktober, medio november gevolgd door de Hass-avocado. Dus er komen leuke maanden aan", besluit Kenneth.



Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34647166401
www.naturaltropic.es