Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jorge Garcia Monfort, Garcai Ballester:

"Chinese markt heeft veel potentie voor Spaans citrus"

Tholen - Garcia Ballester is al meer dan 110 jaar actief in de productie en handel van citrus. Het Spaanse bedrijf heeft haar hoofdvestiging in Burriana (Castellón) en vermarkt jaarlijks zo'n 80 miljoen kg citrus, waarvan 90% voor de exportmarkten bestemd zijn. Naast de Europa worden ook de overzeese markten steeds belangrijker. "We gaan nu voor het tweede seizoen naar China exporteren en willen graag uitbreiden in markten als Thailand en Singapore", vertelt commercieel directeur Jorge Garcia Monfort, die de vierde generatie van het familiebedrijf vertegenwoordigt.


Jorge Garcia Monfort (rechts) tijdens de Asia Fruit Logistica

Hij ziet veel potentie in de Aziatische markt. "Nu is China alleen nog open voor Spaanse sinaasappelen, waarbij we de hele Navel-familie exporteren. Pas vanaf februari kunnen we met de vroege variëteiten sinaasappelen en late mandarijnen in China een rol van betekenis spelen. We voorzien direct de groothandelaren en retailers in China. Het voordeel van de Aziatische markt is dat ze kwaliteit weten te waarderen. Chinese consumenten zijn dol op merken en attractieve verpakkingen en willen goed geld betalen voor kwalitatief hoogwaardig importfruit. Ook het uiterlijk van het citrus moet top zijn. Ik voorzie grote kansen voor de export naar China, maar we moeten het stap voor stap aanpakken."

Een nieuwe ontwikkeling is dat Garcia Ballester ook gestart is met de import van citrus uit Zuid-Afrika om zo haar klanten jaarrond van citrus te voorzien. Inmiddels is ook het Spaanse seizoen weer gestart. "Afgelopen jaar hadden we een erg moeilijk seizoen door de regen en konden we niet aan de vraag van onze klanten voldoen. Gelukkig zijn dit jaar de weersomstandigheden goed geweest. Als het weer zo goed blijft, zullen de volumes iets lager zijn dan verwacht, maar er hangt een goede kwaliteit fruit in de bomen", besluit Jorge.

Voor meer informatie:
Jorge Garcia Monfort
Garcia Ballester
C/Partida Vintems s/n
12530 Brurriana (Castellon)
Tel: +34 964 571 025
Fax: +34 964 516 056
jgarciamonfort@garciaballester.es
www.garciaballester.es